Plachý hoch - Kůň, který přišel z divočiny přehled
Monty Roberts
Monty Roberts - autor této knihy, muž, který se po celém světě proslavil nenásilnými metodami krocení koní, vypráví o jedinečném vztahu, jaký navázal s jedním zcela nevšedním koněm - divokým mustangem. Ústřední místo v této knize zaujímá Montyho milovaný kůň Plachý hoch. Strhujícím a zasvěceným vyprávěním i barevnými fotografiemi v ní Monty Robert líčí jedinečný vztah, který se mezi ním a Plachým hochem vytvořil poté, co se s tímto divokým koněm poprvé setkal v náhorní pustině. Během dramatické třídenní jízdy, při níž urazil sto mil, využil Monty Roberts veškerých svých dovedností, aby s tímhle drobným mustangem, s nímž se nakonec spřátelil, navázal kontakt...... celý text
Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: 2001 , Knižní klub , Ikar (ČR)Originální název:
Shy boy, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plachý hoch - Kůň, který přišel z divočiny. Přihlašte se a napište ho.
Monty Roberts je úžasný tím co dělá s koňmi a tím, že je schopný to předávat dál v podobě knih. Mám ráda všechny jeho knihy a Plachý hoch je velice čtivá kniha, doplněna krásnou fotodokumentací.
Pravdivý a nádherný jak píše amyssonner co dodat , snad jen to že podobné je to i u ovcí. Tenhle přístup ke zvířatům by měl platit pro všechny včetně lidí.
Kniha Plachý hoch - Kůň, který přišel z divočiny v seznamech
1999 | Muž, který naslouchá koním |
2005 | Průvodce nenásilným výcvikem koní |
2001 | Plachý hoch - Kůň, který přišel z divočiny |
2004 | O koních a lidech |
2006 | Můj život s koňmi |
Velmi čtivá knížka o koních a "kovbojích". Už od prvních vět jde cítit, že Monty Roberts je skutečný znalec, ale především milovník koní. Samotný příběh je vlastně jakousi reportáží o jeho pokusu o "domestikaci" divokého mustanga jménem Plachý hoch. Vše podtrhují i skvělé fotografie.