Planá růže přehled
Kimberly Cates
Jednoho dne nalezne Rhiannon Fitzgeraldová, která má jen svůj cikánský povoz, s nímž jezdí po Irsku a stará se o opuštěné a zraněné, těžce raněného důstojníka britské armády. Když se kapitán Lionel Redmayne probere v cikánském voze a spatří záhadnou a krásnou bytost, myslí si, že je v nebi, i když sám patří spíše do pekla. Rhiannon ignoruje kapitánovy příkazy, aby ho vrátila do kasáren, kde se proti němu osnuje spiknutí, a snaží se Lionela vyléčit. Jakmile se kapitán trochu postaví na nohy, donutí Rhiannon, aby s ním jela do kasáren, kde jí chce poskytnout zásoby na její kočování. To už však Rhiannon ví, že Lionela miluje, a ani ona mu není lhostejná, i když v cestě jejich lásce stojí stará křivda: Lionelův dědeček připravil o veškerý majetek Rhiannonina otce. A nejen to - Lionelův život je stále v nebezpečí... V napínavém, ale zároveň něžném příběhu plném mladé, vášnivé a jiskřivé lásky se nakonec střetávají osudy generace otců a dětí a jejich dramatické vyvrcholení je nádhernou oslavou romantické lásky mezi mužem a ženou.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2001 , OldagOriginální název:
Briar Rose, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Planá růže. Přihlašte se a napište ho.
Tak tuhle knihu buď přečtete jedním dechem a budete nadšení (jako já), a nebo ji otráveně odložíte. Je totiž pro úzkou cílovou skupinu. Celá kniha má děj se zajímavou zápletkou i rozuzlením, ale plyne jen jakoby na pozadí vztahu hlavních hrdinů. Rhiannon je optimistická, veselá a milující. Lionel je zraněný nejen fyzicky, celá kniha je o uzdravení jeho srdce a jakémsi emocionálním a osobnostním vyzrání. Příběh je kompaktní, bez nedotažeností a zbytečných odboček. Ale opravdu je to červená knihovna v té nejryzejší, krásné podobě žánru. Srdcařkám se bude moc líbit, kdo dává přednost napínavému příběhu plnému zvratů, sáhněte raději po jiné knize.
Nedočteno. Další kniha, která podle mě neměla hlavu ani patu. Téma války nemám moc ráda, ale i ten příběh byl podle mě nijaký a nijak zvlášť poutavě napsaný, jen velká nuda:-/
Kniha Planá růže v seznamech
2001 | Kouzlo lásky |
2002 | Aidanovo tajemství |
2003 | Leť domů |
2001 | Planá růže |
2003 | Zlověstné proroctví |
Tak tohle bylo krásné a nádherné. Krásný příběh. Krásná zápletka a dovršení příběhu. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.