Planá růže, růžička šípková přehled
Helena Šmahelová
Legenda o lásce a smrti - novela o žalostném osudu služebné dívky v Praze. Růžena odchází do služby v Praze v touze po lepším životě. Nenajde však to, co hledala, připadá jí, že je prodaná do otroctví...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Planá růže, růžička šípková. Přihlašte se a napište ho.
Kamarádka mi poslala k přečtení knihy po své matce. Jednu si hned odnesla moje dvaadevadesátiletá maminka. Byla to tato Planá růže. Nadšení bylo veliké, tak jsem to také zkusila. Ale . . . náš svět je jinde, brala jsem to jako obrázek starých časů. Myšlenkové pochody lidí jsou také velice vzdálené od mojí reality, a což teprve od života dnešní mladé generace. Dávám čtyři hvězdičky. Maminko moje milovaná, to jsou hvězdičky za tebe, protože ti tako knížečka udělala takovou radost.
Kniha Planá růže, růžička šípková v seznamech
1959 | Velké trápení |
1984 | Stíny mých otců |
1979 | Žena roku 1900 |
1964 | Dobrá mysl |
1985 | Stopy mých otců |
Dala jsem dnes prostor knížce kdysi zděděné, několik let přehlížené, a byla jsem mile překvapena její čtivostí. Nejvíc mě uchvátilo autorčino zachycení plynoucího času na základě měnících se detailů z informace o dceřině smrti i dceři samotné.