Plošina přehled
Roger Levy
SETKÁNÍ DVOU CHLAPCŮ NA POUŠTNÍ PLANETĚ … přeroste v přátelství, které navždy změní lidskou společnost. NA BOUŘLIVÉ PLANETĚ CHMURA … přivede řada vražd spisovatelku k příběhu s nedozírnými následky. JEDEN MUŽ PŘEŽIJE BRUTÁLNÍ NAPADENÍ … které v něm ovšem zanechá morbidní fascinaci smrtí; jak dokonalý kandidát pro nebezpečnou práci na plošině. VÍTEJTE V SYSTÉMU Tolik životů, navždy propojených, a uprostřed všeho jediná stavba: Plošina.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , Laser-books (Laser)Originální název:
The Rig, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plošina. Přihlašte se a napište ho.
Kniha mě zpočátku zaujala, ale postupně mi složitý děj začal vadit. Pak jsem zjistil, že některé části románu jsou retrospektivní, což jinak není tak zřejmé. Konec mi připadal špatný a hlavně bez řádné pointy.
Nebyla to špatná kniha, ale čtyři hvězdy až za druhou půlku a rozuzlení. Velké zvraty v ději, dobře popsaná technická stránka i prokreslené charaktery postav jsou určitě plusem knihy.
Knižní novinky (48. týden)
22.11.2020
Kniha Plošina v seznamech
Promyšlený příběh, s filozofickým přesahem a řešením otázky víry. Baví mě, když se příběh skládá postupně z kousků, aby do sebe na konci všechno zapadlo, i když úplný konec byl předvídatelný a některé linie by si zasloužily ještě dotáhnout.