Dobře školený vrah přehled
Julian Semjonov (p)
Plukovník Kostěnko série
< 3. díl
Kriminální příběh, ve kterém se pátrá po pachateli bestiální vraždy neznámého muže.
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 1983 , Lidové nakladatelstvíOriginální název:
Protivostojanije, 1980
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobře školený vrah. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Dobře školený vrah v seznamech
vraždy detektivní a krimi romány ruská literatura
1974 | Sedmnáct zastavení jara |
1974 | Bomba pro šéfa |
1990 | Expanze |
1986 | Rozkaz přežít |
1985 | TASS je zplnomocněn prohlásit |
(SPOILER) Příjemná sovětská detektivka, odehrávající se na jaře 1979. Náhodně je objeveno rozřezané tělo, vyšetřováním je pověřen plukovník Kostěnko, který zjišťuje, že podobná vražda se stala již v roce 1945 ve Vratislavi.
Postupně odhalujeme, že za vraždou a také dalšími vraždami, které se postupně objevují, stojí bezcitný bývalý voják ROA, který na začátku druhé světové války přeběhl k Němcům a nechal se vycvičit v dokonalého záškodníka. V roce 1945 se mu pod skrytou identitou podařilo dostat zpět do SSSR. Ale nyní se rozhodl emigrovat na Západ a zahladit stopy po svém sovětském životu.
Na jednu stranu je až kýčovité, že každý zkrachovalec nebo zločinec je bývalý bělogvardějec nebo Vlasovec. Na druhou stranu mezi řádky autor Semjonov přináší kritiku zaostávání sovětské ekonomiky, navrhuje dovolit soukromé podnikání a nebo aby prodavačky měly procenta z prodeje.
Doporučuji k přečtení. Dost mě to chytlo.