Plyšová hračka přehled

Plyšová hračka
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481524/bmid_plysova-hracka-D2d-481524.png 3 46 46

Akú cenu má nevinnosť? Pätnásťročná Emília má nezvyčajné tajomstvo. Necháva si platiť dospelými mužmi za svoj čas. Podivní obdivovatelia komentujú jej fotografie na internete a bez zaváhania dávajú mladému dievčaťu, čo si zažiada. Emília nemá nikoho, komu by sa zverila, iba svoje plyšové hračky. Rodičia by jej nerozumeli. Matka je večne zahĺbená do svojho počítača a otec má zdravotné problémy, s ktorými sa sám ťažko vyrovnáva. Ani najlepšia priateľka Lila na ňu nemá čas, ale to Emílii neprekáža. Má predsa všetko pod kontrolou. Veľmi rýchlo však zisťuje, ako ľahko sa dá podľahnúť temnej stránke internetu. A aké ťažké je z nej uniknúť... Román o pokušení, sexualite a nebezpečenstve naháňania lajkov na sociálnych sieťach za každú cenu.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (SK)

Pehmolelutyttô, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plyšová hračka. Přihlašte se a napište ho.

Petra8619
včera 0.5 z 5

Absolutně bez pointy. Postavy bez duše, bez vykreslení proč dělají to, co dělají. Ještě že je kniha tak krátká, nebyla to dlouhá ztráta času.

Veve11111
11.02.2025 2 z 5

(SPOILER) Nepochopila som, o čom táto kniha vlastne mala byť. Totálne nerealistická. 15 a 17 roční súrodenci sa správali tak na 10 a 12 maximálne. Myslím si, že v realite by sa takto tínedžeri v ich veku vôbec nesprávali, nerozprávali, nezmýšľali...no hruuza.
Autor chcel postaviť príbeh na tom, čo robí hlavná hrdinka, ale tak, ako som sa s tým stretla už v niekoľkých knihách, nechcel písať o ničom moc drsnom, krutom, nebezpečnom atď...ale bohužiaľ, dnes svet taký proste je a keby sa v realite dialo toto o čom je písané v knihe, ani zďaleka by to ani v jednom prípade nedopadlo tak nevinne. Preto táto kniha nepôsobí vôbec uveriteľne.
Takisto mi prekážalo aj to, že každý "incident" je spomenutý pár vetami a ideme ďalej...a čo sa dialo ďalej? Čo bolo potom?
A tie postavy? Ani jedna nerozvinutá hlbšie. Nie je možné, vytvoriť si o postavách nejakú bližšiu predstavu, nie to ešte hlbší vzťah. A rodičia? Postava a správanie matky nereálne a pri otcovi sa pár krát spomenie nejaké trasenie rúk, ale inak nič ... tak buď to viac priblížim, čo vlastne otcovi je, čo zažíva atď...alebo načo to tam potom dávať?
No za mňa úplne zbytočná kniha.

Zupote
19.01.2025

Je naprosto nad moje možnosti si představit, co taková kniha dá náctiletému člověku.
Pro mě to bylo neuchopitelné a spíš jsem přemýšlela nad tím, abych jako rodič v budoucnu takto neselhala.
Hlavní postava byla osamocená, zaskočená, zvědavá, bez podpory, bez znalostí ... v hodně náročném světě dospívajících dívek současnosti.

Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)

24.09.2023

Takže: mládí je vězení a většina zabásnutých z něj plánuje utéct. A s přibývajícím věkem se do něj kdovíproč chtějí vrátit. Chtějí si znova odsedět to, co už si jednou odseděli.

Kniha Plyšová hračka v seznamech

v Mé knihovně62x