Po priamych cestách přehled
Štefan Hlaváč
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Po priamych cestách. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Po priamych cestách v seznamech
Tak toto bola naozaj lahôdka.
Knihu som si užila ako kresťanka; chvíľkami mi až horelo srdce. Bodaj by takých klerikov či všeobecne katolíkov bolo viac. Ako sa vraví, slová povzbudzujú, príklady tiahnu, nuž a Hlaváč na mňa pôsobil ako príkladný človek aj kňaz.
Knihu som si užila aj ako Slovenka a lokálpatriotka; Hlaváč žil kade-tade, veľmi ma zaujalo, že pôsobil aj vo viacerých obciach/mestách, ktoré sa stali dôležité aj pre môj vlastný život. Aj preto bolo pre mňa o to zaujímavejšie čítať, ako to v nich vyzeralo pred X rokmi. A, taká perlička, keď som bola v nedeľu kočíkovať, prvýkrát v živote som si všimla, že pri kostole, kde sme sa s mužom brali, má Hlaváč bustu....už celé roky. Taká milá "náhoda" (skôr verím, že náhoda je božie inkognito).
No a knihu som si užila aj ako čitateľka, bola totiž pútavá, zaujímavá, chvíľkami vtipná, chvíľkami dojemná...
Naozaj skvelý životopis. A Hlaváča mám vďaka nemu v mysli aj v srdci. Apropo, prečo je v súčasnosti tak málo známy? A prečo sa ešte v súvislosti s ním nehovorí o blahorečení?