Po tvém boku přehled
Kasie West
Romantický příběh o tom, že láska přijde, když to nejmíň čekáš! Když Autumn zjistí, že zůstala zamčená v knihovně, myslí si, že už to nemůže být horší. Až do té chvíle, než přijde na to, že Dax tam skončil s ní. Autumn toho o Daxovi moc neví – prý je to samotář, a jednou se dokonce zapletl do nějaké bitky a skončil v polepšovně. Ale je si naopak jistá tím, že je asi tou poslední osobou, se kterou by chtěla někde zůstat celý víkend zamčená. A tak si prostě jen dokola připomíná, že je jen otázkou času, než si její přítel Jeff všimne, že ji nechal v knihovně, a vrátí se pro ni. Jenže Jeff se nevrátí. A tak musí Autumn jíst pár dní jen jídlo z automatu a bavit se s divným klukem. Naštěstí ale zjistí, že Dax není zas tak zvláštní a že si dobře rozumí. Dokonce víc, než si kdy Autumn s jakýmkoli jiným klukem rozuměla. Můžou ale jejich pocity přežít konec víkendu a návrat do jejich původních životů?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2020 , CooBooOriginální název:
By Your Side, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Po tvém boku. Přihlašte se a napište ho.
![milovnice_knih_ milovnice_knih_](https://www.databazeknih.cz/img/users/37_/378528/m_milovnice-knih-cd8.jpg?v=1640767234)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Moje druhá přečtená kniha od autorky, která mě ovšem bohužel nenadchla jako ta předchozí.
Knížka má zajímavý námět - uvěznění v knihovně - pro knihomoly úplně ideální.
Děj je příjemně oddechový, dobře u něj vypnete, ale bohužel byly části, které mě lehce nudily nebo mi přišly, že se opakují a to mě bohužel tolik nebavilo.
Postavy mi přišly nudné, k žádné z nich jsem si nevytvořila nějaký extra vztah, spíš mě Autumn někdy trochu štvala jejím chováním.
Co určitě musím zmínit je vztah hlavních hrdinů, mě osobně přišlo, že mezi sebou neměli žádnou chemii a tu lásku jsem jim vůbec nevěřila, protože mě přišlo, že vzešla z ničeho, jakoby lusknutím prstu.
Co ale musím pochválit je autorčin styl psaní, protože autorka umí dobře psát. Stránky vám mizí pod rukama a kapitoly mají ideální délku.
Za mě se jedná o průměrnou knížku, u které věřím, že by se mi líbila více kdybych byla mladší a neměla tolik načteno.
Kniha Po tvém boku v seznamech
v Přečtených | 1 306x |
v Mé knihovně | 416x |
přátelství, kamarádství láska romantika knihovny úzkost pro dospívající mládež (young adult) úzkostné poruchyAutorovy další knížky
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
Kniha se soustředí na dvě velmi rozdílné postavy, jež spolu nečekaně uvíznou v knihovně na celý víkend. Román vám naservíruje romantiku, sebepoznání a překonávání předsudků.
Příběh sleduje hlavní hrdinku Autumn, která nešťastnou náhodou uvízne v knihovně přes víkend. Bez telefonu, bez kontaktu s rodinou a přáteli, ale s nečekaným společníkem – Daxem. Dax je typický „bad boy“, o kterém kolují drby, že má potíže se zákonem a nevyhledává společnost ostatních. Na první pohled mezi nimi nemůže vzniknout žádné pouto, ale během času, který spolu musí strávit, se ukáže, že mají víc společného, než si mysleli. Po víkendu v knihovně se oba vracejí do běžného života, ale vztah, který mezi nimi vznikl, nezmizí. Autumn se snaží zjistit, co vlastně chce – přátelé, kteří ji nechali v knihovně, aniž by si toho všimli, její dlouholetý idol Jeff, nebo Dax, který ji chápe jinak než kdokoli jiný? Kniha se postupně zaměřuje na psychické zdraví, zejména na úzkost, kterou Autumn skrývá před svými blízkými, a na Daxovy problémy s pěstounskou péčí.
Autumn byla milá, společenská dívka, která se snaží zapadnout mezi své přátele, i když cítí, že není vždy sama sebou. Její úzkost je jedním z hlavních motivů knihy, ale mohla být vykreslena hlubším způsobem. Dax je tajemný samotář, který má těžké dětství. Přestože se na první pohled jeví jako necitelný a odtažitý, ukazuje se, že je empatický a starostlivý.
Příběh je jednoduchý, čtivý a svižný. Vztah mezi postavami byl na můj vkus poměrně rychlý. Taky bych někdy chtěla být zavřená v knihovně.
Pokud chcete pohodový příběh s romantickou linkou a jemným dramatem, určitě stojí za přečtení.