Po zarostlém chodníčku přehled

Po zarostlém chodníčku
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174275/bmid_po-zarostlem-chodnicku-FkK-174275.jpg 4 9 9

Podtitul : sblížení s Leošem Janáčkem Kniha, která chce podle autorových slov "převyprávět prostě a láskyplně život Leoše Janáčka, aby ti, jimž dosud zůstal cizí, našli k němu cestu". Vyprávění je založeno na svědomitém studiu skladatelova díla, literatury o něm i na přímých svědectvích jeho pamětníků. Autor se jen snaží psychologicky prolnout do jeho myšlenkového a citového světa, aby mohl najít počátky jeho tvorby a její sílu a zvláštnost. Životopisná kniha přinášející nezkrášlenou a někdy i drsnou pravdu o životě Leoše Janáčka.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Po zarostlém chodníčku. Přihlašte se a napište ho.

Hledam94
26.07.2024 5 z 5

Posloucháno jako audiokniha na ČRo Vltava. Oceňuji knihu samotnou i rozhlasové zpracování, kdy bylo zapojeno více různých hlasů.
Leoš Janáček měl náročný život, ale udělal ho těžký i svým nejbližším. Dlouho čekal na uznání a měl štěstí, že se ho dožil.

R47
18.07.2024 5 z 5

Na Kožíka nezvyklé dílo. Více žurnalistické a osobní. Dokudrama. Bavilo mě asi víc než jiná autorova známější díla. Nějak skoro víc současnější po stylovo-formální stránce.

Damato
28.01.2017 5 z 5

Četla jsem knihu,když jsem byla malá holka,teď jsem se s ní v knihovně u rodičů potkala náhodou znovu a ráda jsem si čtení zopakovala.Podlle mě,je tady to velice čtivě rozebráno Janáčkovo dílo,moc krásně a citlivě propojeno,jak soukromý život ovlvňoval ten autorský,skladatelský a naopak.

Kniha Po zarostlém chodníčku v seznamech