Pobřeží špionů přehled
Tess Gerritsen
Martini klub série
1. díl
Maggie je špionka v důchodu, která teď poklidně žije v přímořském městečku. A zdá se, že zde není jedinou penzistkou se zajímavou minulostí. Když na své příjezdové cestě objeví tělo, tuší, že jde o vzkaz týkající se jistého dávného úkolu. Maggie požádá o pomoc „Martini klub“, bývalé tajné agenty. Jejich snahu však komplikuje policejní šéfka, jež nechápe Maggiinu neochotu podělit se o informace – a znepokojují ji i její podivní známí. Maggie se nakonec stejně musí vrátit ke své bývalé profesi, ale s pomocí přátel se pokusí zachránit život, který si vybudovala. Pobřeží špionů je první knihou z nové série bestsellerové autorky Tess Gerritsen, které se kromě skvělé zápletky podařilo zabydlet ji i spoustou svérázných postav, které si jistě oblíbíte!... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno:Originální název:
The Spy Coast, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pobřeží špionů. Přihlašte se a napište ho.

Pobřeží špionů je přesně ten typ knihy, po které sahám, pokud potřebuji pořádně odpoutat od problémů běžného života. Dá se totiž zařadit k těm ne úplně realistickým knihám (alespoň pro mě), které mají svižné tempo a čtou se v podstatě samy.
Tahle kniha se však odlišuje od ostatních zápletkou, která prostě není jak přes kopírák. Garantuji vám, že si ji vybavíte i měsíce po dočtení a stejně tak i skvělé postavy, které tento napínavý příběh prožívají. Přestože má kniha 400 stran, drží si skvěle tempo (možná až na jeden kraťoučký úsek, který však nešlo vynechat) a díky tomu opravdu doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu. Protože si opravdu velmi ráda přečtu něco dalšího o Maggie a ostatních členech Martini klubu.
Ani čerstvě napadaný sníh nezahladí všechny stopy...
16.01.2025
Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)
20.10.2024
Kniha Pobřeží špionů v seznamech
v Mé knihovně | 80x |
vraždy americká literatura napětí agenti, agentky tajemství CIA špionážní zápletka vyšetřování špioni špionážní rományAutorovy další knížky
2011 | ![]() |
2006 | ![]() |
2005 | ![]() |
2007 | ![]() |
2009 | ![]() |
Kniha kombinuje napětí, intriky i humor, což z ní dělá skvělou oddechovku. Bavilo mě, že autorka z bývalých agentů v důchodu neudělala dokonalé hrdiny, ale ukázala jejich chyby – působilo to originálně a osvěžujícím dojmem.
Postupné odhalování Magiiny minulosti s romantickou linkou mě vtáhlo do děje, i když část o jejím posledním případu u CIA mi přišla až příliš politická a zdlouhavá. Naštěstí netrvala dlouho a příběh opět nabral spád.
Pokud hledáte odlehčenou špionážní detektivku, Pobřeží špionů mohu doporučit!