Pocitáty přehled

Pocitáty
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390620/mid_pocitaty-XDq-390620.jpg 4 58 58

Mezi řádky píšu pocity. Možná se v nich najdeš. Možná ztratíš. Mezi řádky píšu.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pocitáty. Přihlašte se a napište ho.

roman9276
31.01.2024 2 z 5

Kniha se mi dostala do ruky náhodou, ale bohužel mě nezaujala. Jedna hvězda za zajímavé ilustrace a druhá hvězda za dva pocity, s kterými jsem se ztotožnil. Zbytek bohužel random myšlenky, které mi nedávaly moc smysl a byla to spíše óda ublížené ženy, která se s rozchodem nevyrovnala. Čekal jsem, že to bude podobné jako od autorky Rupi Kaur, která pár slovy dokáže vyjádřit hlubokou myšlenku, ale k té se autorka ani nepřiblížila.

Roscata
02.06.2021 5 z 5

Podle mě má Kate Rezková úžasný dar slova. Neměla jsem pocit, že by mi předávala něco nového, přesto se mnou její slova rezonovala. Možná za to může styl psaní – osobitý, pohlcující ale přesto psaný s lehkostí a upřímnou otevřeností. Jednoduše pohlazení pro mojí duši. O grafické stránce ani nemluvě.

IG: zrzi_cte

MikiJura
19.04.2021 2 z 5

(SPOILER) Poslední přečtená kniha, “Sama sobě majákem” od Kateřiny Rezkové mě natolik zaujala, že jsem sáhla po další její knize. Tou je kniha “Pocitáty”, kterou si Kate i sama ilustrovala. Tentokrát bych vám ráda představila tuto překrásně graficky zpracovanou knížku, o které jsem se dozvěděla mimo jiné z autorčina YouTube, kde jsem si poslechla některé nahrané texty ze kterých jsem byla okouzlena. Byla jsem na knížku hrozně natěšená a čekala jsem od ní snad ještě víc než od “Sama sobě majákem”, možná proto pro mě byla takovým šokem a trochu i zklamáním. Knížka je vytvořena jako básnická sbírka. Jedná se o krátké výstižné básně/texty na zamyšlení, které se zaměřují na různá témata. Úvahy o životě, partnerství, lásce, facetune, syndromu hodné holky, atd.
Není úplně tím, co jsem po přečtení předchozí knihy čekala. Moje očekávání se týkala hlavně toho jaký styl textů v knížce najdu. Básně psané volným veršem mě dost překvapily. Nejsou úplně můj šálek kávy, takže by mě potěšil víc styl textu, který jsem viděla v předchozí knize. Paradoxně i přesto, že “Pocitáty” jsou tlustší než “Sama sobě majákem” je v této knize minimum textu, což souvisí i s méně citáty nežli v předchozí. Na mě je tato knížka až moc minimalistická, ale rozhodně si své čtenáře najde. Je to kniha na opětovné čtení a to mám v budoucnu v plánu i já. Jak ale slibuje už samotný název, tak kniha je hlavně o pocitech a těch se vám při čtení dostaví spoustu. Podle pocitů, které čtení vyvolalo ve mně, bych tuhle knížku doporučila spíš osobě, která už si prošla partnerským vztahem, ale určitě si v ní najde něco každý.

Kniha Pocitáty v seznamech

Kateřina Rezková