Pocitáty přehled
Kateřina Rezková
Mezi řádky píšu pocity. Možná se v nich najdeš. Možná ztratíš. Mezi řádky píšu.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pocitáty. Přihlašte se a napište ho.
Podle mě má Kate Rezková úžasný dar slova. Neměla jsem pocit, že by mi předávala něco nového, přesto se mnou její slova rezonovala. Možná za to může styl psaní – osobitý, pohlcující ale přesto psaný s lehkostí a upřímnou otevřeností. Jednoduše pohlazení pro mojí duši. O grafické stránce ani nemluvě.
IG: zrzi_cte
(SPOILER)
Poslední přečtená kniha, “Sama sobě majákem” od Kateřiny Rezkové mě natolik zaujala, že jsem sáhla po další její knize. Tou je kniha “Pocitáty”, kterou si Kate i sama ilustrovala. Tentokrát bych vám ráda představila tuto překrásně graficky zpracovanou knížku, o které jsem se dozvěděla mimo jiné z autorčina YouTube, kde jsem si poslechla některé nahrané texty ze kterých jsem byla okouzlena. Byla jsem na knížku hrozně natěšená a čekala jsem od ní snad ještě víc než od “Sama sobě majákem”, možná proto pro mě byla takovým šokem a trochu i zklamáním. Knížka je vytvořena jako básnická sbírka. Jedná se o krátké výstižné básně/texty na zamyšlení, které se zaměřují na různá témata. Úvahy o životě, partnerství, lásce, facetune, syndromu hodné holky, atd.
Není úplně tím, co jsem po přečtení předchozí knihy čekala. Moje očekávání se týkala hlavně toho jaký styl textů v knížce najdu. Básně psané volným veršem mě dost překvapily. Nejsou úplně můj šálek kávy, takže by mě potěšil víc styl textu, který jsem viděla v předchozí knize. Paradoxně i přesto, že “Pocitáty” jsou tlustší než “Sama sobě majákem” je v této knize minimum textu, což souvisí i s méně citáty nežli v předchozí. Na mě je tato knížka až moc minimalistická, ale rozhodně si své čtenáře najde. Je to kniha na opětovné čtení a to mám v budoucnu v plánu i já. Jak ale slibuje už samotný název, tak kniha je hlavně o pocitech a těch se vám při čtení dostaví spoustu. Podle pocitů, které čtení vyvolalo ve mně, bych tuhle knížku doporučila spíš osobě, která už si prošla partnerským vztahem, ale určitě si v ní najde něco každý.
Kniha Pocitáty v seznamech
Kniha se mi dostala do ruky náhodou, ale bohužel mě nezaujala. Jedna hvězda za zajímavé ilustrace a druhá hvězda za dva pocity, s kterými jsem se ztotožnil. Zbytek bohužel random myšlenky, které mi nedávaly moc smysl a byla to spíše óda ublížené ženy, která se s rozchodem nevyrovnala. Čekal jsem, že to bude podobné jako od autorky Rupi Kaur, která pár slovy dokáže vyjádřit hlubokou myšlenku, ale k té se autorka ani nepřiblížila.