Pod maskou majora SS přehled
Boris Nedjalkov
Špionážní román z druhé světové války. Napínavý autobiografický příběh bulharského autora, v němž Němci zajatý podporučík bulharské armády se po útěku z koncentračního tábora přihlásí na gestapu a s odvoláním na zdařilý útěk požádá, aby byl vyslán do své vlasti jako diverzant. Plán se podaří, ve vlasti se podporučík, když nejprve tězko získává důvěru, spojí s vlastní armádou a posléze je jako člen sovětské výzvědné služby v úloze majora SS poslán i do ústředí vídeňského gestapa. Série neuvěřitelných husarských kousků a řada odvážných akcí v týlu nepřítele.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Válečné
Vydáno: 1967 , Svět sovětůOriginální název:
Majorat ot SS, 1965
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod maskou majora SS. Přihlašte se a napište ho.
Jedno otřepané pořekadlo říká, že dějiny píší vítězové. Chápu, že autor si sám nebude škodit, ale některé části knihy jsou trochu nepravděpodobné. Nejsem si zcela jistá, jestli autor některé pasáže záměrně nezamlčel, nebo nepřikrášlil. To, jak neubližoval německým vojákům bez hodností, jen proto, že oni nemůžou za to, že plní rozkazy atp... Ale jako celek to celkem šlo.
Kniha Pod maskou majora SS v seznamech
K této knize jsem se dostala opravdu velkou náhodou. #ctenarskavyzva2024 #knihazvasiposlednidovolene
Kniha byla psaná čtivě, ale hodně mě brzdily gramatické chyby. Chápu, že autor vlastně vypráví svůj život za války, ale přesto tam bylo moc překlepů. Několikrát jsem pochopila význam slova jen díky zbylému textu.
Ano knihu jsem četla delší dobu, ale bylo to i tím, že jsem mezitím psala povídku.
Celkově byla kniha zajímavá, ale znova už ji číst nebudu.