Pod snehom přehled

Pod snehom
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479055/bmid_pod-snehom-ftw-479055.jpg 4 17 17

Po dvoch romantických príbehoch sa talentovaná slovenská autorka Katarína Pivarčiová rozhodla zmeniť žáner a napísala napínavý, strhujúci triler Pod snehom, ktorým potvrdila svoje spisovateľské kvality. Zazdalo sa jej, že v rozbúrenom potoku čosi leží. Opatrne pristúpila bližšie. Sneh sa tesne pri vode menil na ľad. Čupla si, rukami sa pridŕžala prútov, ktoré trčali zo zmrznutej zeme. Koryto nebolo plné, voda sa ním však valila závratnou rýchlosťou. Prúd uprostred koryta sa s čímsi pohrával. Najskôr si myslela, že sú to vodné rastliny. Namierila tým smerom baterku na telefóne a pozorne prižmúrila oči. Vlasy. Komorný hotel na Orave je ideálne miesto na stretnutie dávnych spolužiakov. Od maturity ubehlo už dvadsať rokov, nadišiel čas pochváliť sa životnými úspechmi a zapiť prehry. Mal to byť víkend plný nostalgických spomienok a smiechu, no mŕtve telo v saune tieto plány nadobro pochová. Akoby to nestačilo, hotel zapadne snehom a odreže bývalú 4. A od civilizácie. V mrazivom prostredí začínajú krvácať staré rany, na povrch sa vyplavujú zabudnuté krivdy. Nečakaná smrť prináša do už aj tak naštrbených vzťahov ešte väčšie napätie. Nik nemôže utiecť a pomoc zvonka neprichádza. V Hoteli na stračej nôžke môže byť ktokoľvek vrahom a každý sa môže stať obeťou…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod snehom. Přihlašte se a napište ho.

Starmoon
10.11.2024 5 z 5

Veľmi príjemné prekvapenie. Najprv som bola pripravená prižmúriť nad knihou očko už len preto, lebo slovenských trilerov, a to zvlášť od žien, je ešte menej ako šafranu, ale nakoniec to ani nebolo treba. Slovenská-neslovenská, kniha bola super, dokonca sa autorke aj zručne podarilo prekľučkovať mnohými pascami žánrových klišé, ktoré hrozili pri zvolenej téme a lokácii (opustená chata v horách odtrhnutá kvôli snehu od sveta, oh my god, čo už sa z toho otrepaného námetu dá ešte vyťažiť... A ono to autorka predsa len skúsila a ono jej to predsa len vyšlo ;-)).

Nakoniec teda očko prižmúrim len nad pár detailmi, napríklad nad tým, že Orava 21. storočia sa tu vďaka pár metrom snehu stala temer nedobytnou baštou, no a najmä nad tým, že v hoteli (hoci horskom a hoci rodinnom) ktovie prečo nemali na chodbách kamery, vďaka ktorým by bolo hneď jasné, kto spáchal vraždu z úvodných strán ;-).

Lexie321
01.09.2022 5 z 5

Z knihy som bola nadšená. Slovenský autory, hlavne trilerov, sú často krát slabší odvar v porovnaní so svetovými ale myslím si že tento bol naozaj vydarený. Aj ked kniha je kratučka autorka príbeh vykreslila veľmi pekne. Fanúšikovia žánru by knihe mali dať šancu. Určite odporúčam.

Leyla
26.07.2022 4 z 5

Zaujímavý počin slovenskej autorky. Dej, ktorý ma celkom rýchlo vtiahol, hlavne to striedanie postáv, celkom zamotaný, a hoci som už tušila, kto s kým ako prečo, nijako mi to nepokazilo zážitok z čítania.

Knižní novinky (42. týden)

17.10.2021

Kniha Pod snehom v seznamech