Podivná smrt generála Pattona přehled
Martin Dugard , Bill O'Reilly
Podtitul: Nešťastná náhoda, nebo předem naplánovaná vražda? Zcela nečekaná smrt amerického generála George Pattona v důsledku autonehody způsobila šok a vyvolala řadu dohadů. Dodnes zůstává nezodpovězenou otázkou, zda šlo skutečně o nehodu, nebo o úmyslnou vraždu. Patton byl totiž nejen geniálním velitelem, ale také člověkem velmi kontroverzním, který si nadělal svým často neomaleným agresivním chováním, velkou ctižádostivostí a nijak neskrývanou nevraživostí vůči Sovětům řadu nepřátel. Pozornost je tedy v knize zaměřena nejen na poslední dny generálova života, ale také na poslední měsíce války, především na momenty, které dovolí nám, čtenářům, podrobně poznat osobitou povahu Pattona a proniknout do složitého přediva vztahů, které poutaly, ať chtě nebo nechtě, hlavní aktéry závěrečných bojů druhé světové války. Tím, kdo nás těmito momenty provede, kdo si klade otázky a hledá odpovědi, zda se za smrtí slavného generála neskrývalo něco jiného, není nikdo jiný než významný americký politický komentátor, dlouholetý moderátor televizního publicistického pořadu The O'Reilly Factor. Kniha byla přeložena z originálu „Killing Patton. The Strange Death of World War lľs Most Audacious General“ vydaného nakladatelstvím Henry Holt and Company v New Yorku v roce 2014. První vydání.... celý text
Literatura faktu Válečné Historie
Vydáno: 2016 , GradaOriginální název:
Killing Patton: The Strange Death of World War II's Most Audacious General, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivná smrt generála Pattona. Přihlašte se a napište ho.
Kvalitní literatura faktu. Dobře zpracováno, množství údajů svědčí o podrobné práci na tématu, a to nejen o Pattonovi. Zajímavé.
Autoři zde popisují vojenský život generála Pattona. Faktografické kniha je velice zajímavá a její čtení mě bavilo. Bohužel autoři chodili někdy i daleko od Pattona.
Kniha Podivná smrt generála Pattona v seznamech
Velice zajímavá kniha. Je, ale škoda, že její název příliš nekoresponduje s obsahem, neboť o samotné smrti genrála Pattona je v ní pouze několik málo stránek. Spíše by se měla jmenovat "Poslední měsíce generála Pattona". Na její čtivosti to však nic neubírá.