Podivná svatba na Lichnici přehled

Podivná svatba na Lichnici
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506212/bmid_podivna-svatba-na-lichnici-srU-506212.JPG 4 511 511

Při ústupu českého vojska z Bavorska se dostane v Mühldorfu zadní voj do obležení. V něm bojuje i Oldřich z Chlumu. Rytířům se podaří probojovat na svobodu.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivná svatba na Lichnici. Přihlašte se a napište ho.

Vaštar
29.10.2024 2 z 5

Konečně z domova a zrovna taková slabota . . . ach jo.

Maki229
05.10.2024 4 z 5

Příběh se odehrává na dvou místech - v bavorském Mühldorfu a pokračuje po 3 měsících na hradě Lichnici, kam všichni zúčastnění dojedou, ani nevědí proč a co se tam bude dít. Jak známe příběhy Oldřich z Chlumu, dojde k vraždě, vyšetřování a zdárnému odhalení nejen pachatele, ale i souvislostí s Bavorskem.
Příjemné zpestření čtením za deštivých dnů

sgjoli
04.08.2024 3 z 5

Další díl s Oldřichem z Chlumu za mnou a opět to byl fajn poslech, od kterého jsem dostala přesně to, co jsem očekávala.
Vondruška v některých ohledech jede takřka podle stejného schématu - Oldřich jako sečtělý intelektuál s vysokými morálním nároky, co na sebe klade, ale zároveň umí většinou přimhouřit oči, když se jeho panoš Ota zaplete s každou druhou sklepnicí, co potká... Tohle je už taková klasika, která kdyby tu nebyla, jako by něco chybělo a jako by to snad ani nebyla součást série Hříšných lidí. Ale tady se toho opět dočkáme.
Zápletka byla docela zamotaná a nějak jsem měla tentokrát lehce problém sledovat to Oldřichovo rozplétání toho, co a proč se děje. Ale to je možná chyba na mé straně, že jsem mohla být třeba jen nepozorná. Ale celkově to je taková Vondruškova klasika, na kterou jsme v téhle sérii již zvyklí.
Nakonec teda mé obvyklé 3 hvězdy z 5 a těším se na další díl...

Kniha Podivná svatba na Lichnici v seznamech