Případ alchymistovy dcery přehled

Případ alchymistovy dcery
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422737/bmid_pripad-alchymistovy-dcery-Z3O-422737.jpg 4 69 69

Mary Jekyllová, po smrti rodičů osamělá a bez peněz, se začne zajímat o záhadnou minulost svého otce. Objeví stopu, která naznačuje, že Edward Hyde, otcův někdejší přítel a vrah, je možná stále nablízku. Na informace vedoucí k jeho dopadení je vypsána odměna… Odměna, jež by vyřešila všechny její tísnivé finanční potíže. Pátrání ji dovede k Hydeově dceři Dianě, divokému dítěti, zanechanému na výchovu u jeptišek. S pomocí Sherlocka Holmese a doktora Watsona se Mary dál snaží najít tajemného Hydea, a zakrátko se spřátelí s dalšími ženami, které jsou poznamenané děsivými experimenty svých stvořitelů – s Beatricí Rappacciniovou, Catherine Moreauovou a Justinou Frankensteinovou. Když spolu odhalí tajnou společnost nemorálních vědců posedlých touhou po moci, hrůzy jejich minulosti se vracejí v plné síle. A nyní je na nestvůrách, aby zvítězily nad nestvůrnými… Okouzlující a duchaplný příběh o nepředstavitelné síle přátelství vynesl autorce nejen zaslouženou přízeň mnoha čtenářů, ale také cenu Locus pro nejlepší románový debut a nominace na prestižní žánrová ocenění Nebula a World Fantasy Award.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo

The Strange Case of the Alchemist's Daughter, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ alchymistovy dcery. Přihlašte se a napište ho.

lucakuca
24.04.2024 3 z 5

Fakt tomu chyběl gin!
Gin s tonikem, s ledem a citrónem nebo okurkou, ale bez ginu. Bez té omamné, voňavé a jiskřící akci.
Příjemný příběh, který se mi četl ztěžka. Něco mě tam brzdilo, pak nebavilo, stránky jsem doslova tlačila očima, aby už byl konec.
A přitom, po přečtení si říkám, zas tak špatné to nebylo.
Velmi osvěžující jsou komentáře
hrdinek ke knize. Bravo tleskám! To mě holky bavily.

Áňa 998
20.11.2022 3 z 5

Taková... pomalejší oddechovka :-)

Elenče
28.11.2021 4 z 5

Kniha o holčičích příšerách mě bavila, styl autorky taky. Ale, něco tomu chybělo. Od nápadu, který vytěžil všechny možné známé příběhy 19. století, Jackem Rozparovačem počínaje a Frankensteinovým monstrem konče, dodnes všudypřítomné v popkultuře, jsem čekala víc. Ani nejsem schopná říct co, ale prostě to něco, co by z odpočinkového čtení udělalo opravdovou bombu.

Knižní novinky (5. týden)

26.01.2020

Ocenění knihy (1)

2018 - Locus Awards (Best First Novel)

Kniha Případ alchymistovy dcery v seznamech