Podle náhodného výběru přehled

Podle náhodného výběru
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319301/bmid_podle-nahodneho-vyberu-eYx-319301.jpg 4 73 73

Kniha Podle náhodného výběru je příběhem utrpení, strachu a žalu mladého chlapce ve strašlivé době na strašlivém místě. Více než sedmdesát let po osvobození nacistických koncentračních táborů spojenci podrobně líčí Max Eisen ve své biografi i deportace do Osvětimi -Březinky, ničivou otrockou práci v Osvětimi I, neblaze známý „pochod smrti“ v lednu 1945, bolestnou dobu po osvobození i cestu k fyzickému a psychickému uzdravení.... celý text

Válečné Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , CPress

By Chance Alone, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podle náhodného výběru. Přihlašte se a napište ho.

Jája92
15.08.2024 5 z 5

Můžu přečíst stovky knih na téma holokaustu a přesto se mi vždy u takového čtení svírá srdce při pomyšlení, jak neskutečně krutá byla a bohužel stále je lidská rasa.
Tento příběh vypráví již postarší pán, který vzpomíná na pobyt v koncentračním táboře v roce 1944.
Přesto se malinko kniha odlišuje díky popisům, co se dělo v Maďarsku před válkou, během války, ale i po válce! Nekončí osvobozením z pekla tzn. koncentrační tábor, ale autor dál popisuje, co se s ním dělo nadále, jak bylo těžké vracet do vlasti, kde na něj nikdo nečekal a musel se v útlém věku postarat sám o sebe.
Kniha je doplněná o fotografie.
Některé kapitoly jsou velmi krátké, přesto nabité emocemi. I když jsem některé informace již vyčetla v jiných knížkách podobného typu, některé události či situace jsem četla poprvé.
Určitě se jedná o knihu, která ve mně zanechala emoce a budu na ní dlouho vzpomínat.

Pastelka325
09.08.2022 5 z 5

Mě se kniha velice líbila. Chlapec měl veliké štěstí v neštěstí a musel mít dost velkou kliku na lidi, se kterými se setkal a především vnitřní sílu, která ho držela po celou dobu internace. Nebýt náhodných setkání se správnými lidmi, skončil by tam, kde miliony lidí jeho víry. Navštíviila jsem pouze Terezín na to, abych se zařekla, že již nikdy a nikam. Vůbec nikdo si nedokáže představit, co lidé v těchto lágrech zažívali. Je jedno, zda byl pracovní nebo vyhlazovací - konec byl všude stejný. Nejsem historik, ani odborník na literaturu a už vůbec ne kritik. Knize nemohu dát jinak, než plné ohodnocení - nejde o literární dílo, nejde o román, ale o vzpomínky jednoho muže, který byl kdysi chlapcem a vzpomínal, jak viděl všechno dětskýma očima.
Myslím, že není správné srovnávat romány, které jsou, zčásti, smyšlené a literaturou, kterou bych řadila mezi fakta. Těším se, až si přečtu deník Anny Frankové.

mot33
30.07.2022 4 z 5

Čtivé ,ale četl jsem už lepší.

Kniha Podle náhodného výběru v seznamech