Podzim 1152 přehled
David Petersen
Myší hlídka série
1. díl >
Myši, svádějící nekonečný boj o přežití a o to, aby se jim dobře dařilo v drsných podmínkách světa plného dravců, si na svou obranu založily Myší hlídku. Její členové jsou průvodci, průzkumníci, počasníci, stopaři a ochránci myší žijících na územích mezi teritorii. Udržují bezpečné hranice, vyhledávají nové bezpečné cesty mezi vesnicemi a provázejí po nich karavany se zbožím. V případě útoku se musejí postavit každému zlu a nebezpečí, které ohrožuje jejich teritoria. Příběh sleduje dobrodružství tří nejlepších členů Hlídky – Borise, Justýna a Straše – na výpravě za odhalením zrádného spiknutí. Příběhy Myší hlídky obdržely mnoho cen v mnoha zemích světa. Dostaly například několikrát cenu Willa Eisnera a časopisem Wizard byla Myší hlídka vyhodnocena jako nejlepší nezávislá dobrodružná kniha roku 2006. Server IGN.com ji navíc ocenil jako nejlepší nezávislou knihu.... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2021 , Comics CentrumOriginální název:
Mouse Guard: Autumn 1152, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podzim 1152. Přihlašte se a napište ho.
Nádherně zpracovaný komiks! Ta kresba je prostě úžasná. Příběh už je malinko slabší. Připadalo mi to jako myší verze Pána prstenu.
Hodně dobré, ale celý ten hype okolo Myší hlídky mi nastavil asi zbytečně vysoko očekávání. Přišel jsem si, jako bych začal sledovat Pána prstenů uprostřed bitvy o Helmův žleb. Jasně, je to skvostná jízda a já tak nějak chápu, že kolem je bohatý a zajímavý svět, ale sakra, potřeboval bych k tomu nějaký úvod. Kresba je luxusní, příběh je asi v pohodě, trio myšáků má možnost se perfektně rozjet, ale bezchybný komiks to není.
Comics Centrum: Úžasný svět grafických románů
25.06.2024
Kniha Podzim 1152 v seznamech
2016 | Podzim 1152 |
2016 | Zima 1152 |
2017 | Černá sekera |
2018 | Hra na hrdiny |
2018 | Legendy o Myší hlídce: Kniha první |
Nepřehledná kresba, poměrně banální děj a nedostatečně vykreslený svět s jeho vztahy, tlaky a pnutími to na víc jak dvě hvězdy bohužel nevytáhl. Dojímat se nad bojem myší a hledat laciné paralely mezi jejich a naším světem by bylo málo.