Pohádka lesa přehled
Josef Kožíšek
Odhoďte všechny starosti a vydejte se na procházku do lesa. Znenadání se budete cítit jako v pohádce. Stejně jako s knihou Pohádka lesa plnou nestárnoucích překrásných pohádkových vyprávění a básniček Josefa Kožíška. V příbězích se vydáte například za kapelou mistra Čmela, zjistíte, proč Jezevce rozbolely zuby, co se děje, když Svatojánek stůně, i jaký hrdinský čin vykonal Ježek. Všechny příběhy doprovází nádhernými ilustracemi přední český výtvarník Antonín Šplíchal.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádka lesa. Přihlašte se a napište ho.
![Richisa Richisa](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/187083/m_187083-B6I.jpg?v=1513622014)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Myslím, že dnešním dětem už příliš neřekne... Zasloužila by si jazykovou aktualizaci, přesto je kniha milá především ilustracemi.
Malý dostal jako dárek ke konci 1. třídy. Poctivě jsme přečetli - těžší čtení pro tak malého čtenáře.
![RyonMathrin RyonMathrin](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/225456/m_ryonmathrin-y6X.jpg?v=1679753200)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
"Kmotr Ježek, stará vojna..."
Knihu jsem četl u babičky a dědy (vydání z r. 1958) a dodnes si ji pamatuji, stejně jako překrásné ilustrace. Všem doporučuji.
Kniha Pohádka lesa v seznamech
v Mé knihovně | 13x |
1974 | ![]() |
1964 | ![]() |
2005 | ![]() |
1913 | ![]() |
1995 | ![]() |
Krasne, vesele obrazky, ktere nas hned zaujaly. Pohadky se nerovnomerne stridaly s basnickami. Mne se zdaly dost zdlouhave popisy, nekdy na deti slozita, neznama slova.
Ja bych ji podruhe necetla, dcera z knihy nadsena.