Pohádka o rozpustilé abecedě pro kočku přehled
Václav Fischer
Edice Hudební výchova nejmenších.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádka o rozpustilé abecedě pro kočku. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Pohádka o rozpustilé abecedě pro kočku v seznamech
1975 | Chumelí se, chumelí |
2006 | Hrátky z dětské zahrádky - Říkadla, malůvky, cvičení, hádanky |
1978 | Se sluníčkem u vody |
1977 | Psaníčko pro draka |
1987 | Hádej, hádej, neprohádej |
Další z knihovnou vyřazených „pokladů“. Zamilovala jsem si ji hned při prvním předčítání, už tomu bude víc než rok. Stačilo přečíst pár vět a tušila jsem, že knížka má potenciál:-)
„Byl jednou jeden starý pán a ten měl černou kočku. Nebyl to však obyčejný starý pán, byl to básník. A protože byl básník a měl černou kočku, tak básnil pro kočku.“ (s. 5)
Autorské trio (V. Fischer, V. Trojan a K. Franta) odvedlo výbornou práci. Příběh o černé kočce, která se nudí a starý pán se jí snaží zabavit… Až si jednoho dne přečte v novinách v koutku pro kočku článek, který mu vnukne nápad… Víc už neprozradím:-) Kromě hezkých ilustrací, díky kterým mám pocit, že jsem se ocitla v době, kdy řady gentlemanů, i těch kocouřích, povážlivě řídnou, je příběh obohacen básničkami, resp. písničkami (i s notovým zápisem). Milé, vtipné, příjemné... Čtená i zpívaná mnohokrát:-) Za celou rodinu jasných 5*.