Pohádka o zoubkové víle přehled

Pohádka o zoubkové víle
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547937/bmid_pohadka-o-zoubkove-vile.jpg 5 3 3

Víš, jaká je cesta zoubkové víly? Když přijde na svět nová zoubková víla, má se co otáčet. Musí sehnat deset zvířecích zoubků, aby se vyučila, obstála u zkoušek, a až potom může létat pro zoubky k dětem. Zoubková víla Sofinka má ale duši dobrodruha a nebojí se žádného nebezpečí, i když ji čekají tygři, sloni, krokodýli i žraloci. V knize najdete pohádkový příběh, aktivity pro děti, deskovou hru, spojovačky, zajímavosti o zubech ze světa lidí i zvířat a náměty na spoustu zábavných činností pro jednotlivce i skupiny.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádka o zoubkové víle. Přihlašte se a napište ho.

Lejčís
30.11.2024 5 z 5

Pohádky miluju a viděla/četla jsem jich za život nespočet. Žádná ale nebyla o zoubkové víle. Ačkoli ji známe všichni, málokdo ví, kde se vlastně vzala a jak to s ní chodí, a o to originálnější a poutavější tahle knížka je.
Zoubková víla Sofinka se spolu s motýlem vydává na dlouhou výpravu, která začíná na vílím úřadě, pokračuje sesbíráním deseti zoubků nejrůznějších nebezpečných zvířátek a končí vílími zkouškami. Získat zoubky krtka, krokodýla, žraloka nebo hada však není jen tak, proto musí mít Sofinka pro strach uděláno a hromadu odvahy navrch. Její prořízlá pusa ale zaručuje i kopec zábavy. A kde že se Sofinka vůbec vzala? Kde lze nalézt vílí úřad? A zvládne vílí zkoušky, když se vůbec neučí? To si určitě musíte přečíst :)
Neskutečně mě bavila ta originalita celého příběhu, fantazie, s níž autorka vykreslila vílí svět, svérázná postava Sofinky a jejího ochránce a rádce motýla. Je to nejen vtipné a nápadité, ale místy také poetické a velmi akční. Každý z deseti příběhů o získání jednotlivých zvířecích zoubků mě překvapil, těžko se mi předem odhadovalo, co se stane. Příběh je navíc doplněn o velké množství nejrůznějších aktivit pro děti od obtahovaček a spojovaček přes omalovánky a bludiště až po různé tipy na hry s rodiči nebo dokonce milou deskovku. Dozvíte se ale také zajímavosti ze světa zoubků lidí i zvířat, krátkou historii čištění zubů nebo z čeho se nám vlastně dělají kazy. Obzvlášť pro malé rošťáky, kteří si tuto nudnou každodenní rutinu teprve osvojují, je knížka jako dělaná, nicméně jistě potěší i rodiče :)

Kniha Pohádka o zoubkové víle v seznamech