Pohádková maminka přehled
Martin Petiška
Jsou děti, které nechtějí spát. Taková je i Alenka z naší knížky. Naštěstí má ale maminku, která si s ní umí krásně povídat. A z toho povídání pak vymýšlí nádherné pohádky. O neobvyklých hrdinech. Třeba o malé tmě Amálce. Nebo o usměvavé sluníčkové princezně a její sestře Mračivce. O strašidýlku, které se moc bálo strašení a bubáků. O Krtkojedovi nebo o tygříkovi, který musel k zubaři. Jedna pohádka se prolíná s druhou a mezitím si Alenka s maminkou povídá o všem, co ji trápí, co jí nedá spát. A pomocí všech těch příběhů se jí strachy postupně z hlavy vytrácejí a místo nich přichází ten krásný pocit, že všechno na světě je v pořádku.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádková maminka. Přihlašte se a napište ho.
Krásné povídání maminky a Alenky o běžných věcech, co trápí děti. Povídání o tmě, o náladách - princezny Sluněnka a Mračulína, o strachu, o smutku, o zoubcích a jiné. Povídání doplní maminka pohádkou.
Je to milá knížka k pohlazení nejen dětské duše, ale k ponaučení. Taky je inspirací, jak si s dětmi mají rodiče nebo prarodiče povídat.
Kniha je doplněna krásnými ilustracemi.
Kniha Pohádková maminka v seznamech
2002 | Česká kniha mrtvých |
1988 | Roboti a androidi |
1986 | Manžel z Marsu |
1990 | Manželka z Venuše |
1989 | Milenci našich žen |
Nikdo z dětí (určitě ani dospělých) nechce jít večer do postele. Ani malá Alenka. Štěstí, že má hodnou maminku, která se svou neposednou dcerku snaží uspat pohádkami a společnými rozhovory nad nimi. Prostřednictvím několika vyprávění čtenář spolu s Alenkou zjistí, že pohádky léčí obavy a vysvětlují, že strach lze postupně překonat.