Pohádkové vajíčko přehled

Pohádkové vajíčko
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239959/mid_pohadkove-vajicko-m8D-239959.jpg 5 3 3

Je tu jaro! A na jaře se dají dělat vskutku úžasné věci. Můžete vytvářet potůčky, skákat do louží a vůbec si užívat jarní nálady. To děti směle mohou a dospělí jim tak trochu závidí. K jaru patří také Velikonoce s pomlázkami a malovanými vajíčky. První květinky se klubou ze země a zahrádky volají po pilných zahradnících. Je tedy jasné, že Viktorka s Viktorem si jaro náležitě užijí – a také se dozví spoustu nových básniček, říkanek a pohádek, však děda Karel s babičkou Karlou pokračují ve svých podvečerních vyprávěních. Jaro s Hrdličkovými je tady! Jarní atmosféru provoní pohádky Boženy Němcové a Elišky Krásnohorské, verše Josefa Václava Sládka a řada lidových říkadel.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádkové vajíčko. Přihlašte se a napište ho.

Janizoun
01.02.2025 5 z 5

V této knížce děti Viktorka a Viktor Hrdličkovi vítají jaro, navštíví knihovnu, prožijí Velikonoce, naučí se spoustu básniček, říkadel, dozví se co je to svátek matek... a také si poslechnou moc pěkné pohádky.
Paní spisovatelka Jana Semelková umí mé děti zaujmout. Ilustrace Marcely Walterové se nám také moc líbí, nemáme tedy co vytknout.
Čtení si moji raubíři užili a moc se jim líbilo.
Kniha by mohla dle mého názoru být označena jako první čtení, protože se pěkně čte a velikost písma je pro děti tak akorát.

Ulekaná Nána

Spadla moucha do komína,
to vám byla rána!
V kamnech právě topit chtěla
ulekaná Nána.

Jak tu ránu uslyšela,
vzkřikla: " Už je amen!"
Kde se vzala, tu se vzala,
muška lezla z kamen.

"To jsem ráda," řekla Nána,