Pohádky přehled
Hermann Hesse
Nové, samostatné vydání méně obvyklé, avšak nikoli méně cenné podoby Hessova díla. Na menší ploše a s využitím romantického instrumentária „nereálného“ světa pohádky probírá autor opět z jiného úhlu svá věčná témata. Nevelký cyklus potěší všechny čtenáře, jimž není cizí nahlížet nadčasová témata, zdánlivě odtažitá modernímu světu, médiem pohádkového vyprávění.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky. Přihlašte se a napište ho.
Hesseho knihy mají tu sílu, že je člověk přečte, odloží a za nějakou dobu může číst znovu. Vnímám to tak, že si pokaždé najdu něco nového o čem se dá přemýšlet. U tohoto díla cítím, že se budu muset vrátit víckrát. Některé "pohádky" na mě zapůsobily silně už teď, u jiných mi působilo potíže vůbec je dočíst.
Nejsilnější pocity jsem měl v těch "pohádkách", které Hesse napsal pohádkovým stylem. To znamená jednoduše, výstižně, konkrétně a se silnou pointou.
Ocenění knihy (1)
2004 -
Nejkrásnější české knihy roku
(Krásná literatura – 1. místo)
Kniha Pohádky v seznamech
Část díla
2006 | Stepní vlk |
2003 | Siddhártha |
2008 | Demian |
2005 | Narcis a Goldmund |
2012 | Hra se skleněnými perlami |
Napsáno krásným jazykem, pohádky jsou plné zamyšlení, člověka unesou do říše snů a představ, k úvahám o podstatě bytí, o touze, hledání, o schopnosti naplnit svůj život. Neoslovila mě jen pohádka Sled snů, měla jsem problém ji dočíst, neudržela jsem pozornost.