Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky přehled
Václav Čtvrtek (p)
Knížka o dvou mužíčcích z pařezové chaloupky.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky. Přihlašte se a napište ho.
Křemílek a Vochomůrka jsou moji oblíbení, jak v knižní, tak v televizní podobě. Kdykoliv jsem knihu otevřel, slyšel jsem hlas Jiřiny Bohdalové a magickou melodii Jaroslava Celby. Svým synům jsem ji s úspěchem četl, když byli malí, a doufám, že ji stihnu přečíst i vnukům!
Pohádky z mechu a kapradí jsem poslouchala v aknize. Při sledování večerníčku jsem si vždy pletla Křemílka s Vochomůrkou . Obě roztomilé postavičky se mi líbí i ten jejich bambulovitý nos. Zajímavostí je, že obě postavy všem vykají.
„To je taková věc, kterou jsem se naučil od kovaříka Lukáška.“
„A skočil rovnou do postele. A skočil rovnou na ježka, který už v té posteli spal.“
Kniha Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky v seznamech
2009 | Maková panenka a motýl Emanuel |
1979 | Cipísek |
2010 | Křemílek a Vochomůrka |
1984 | Jak si Slávek načaroval dubového mužíčka |
Knihu dostaly deti (4 a 7) uz pred rokem, ale ve Vecernicku je nikdy Kremilek a Vochomurka nenadchl, tak jsme knizku zkusili az ted. Sama jsem se divila, jak je bavila, cetla jsem jim kratke pojadky kazdy den, az jsme ji docetli. Konecne prisly ceske klasice na chut, verim, ze priste budou i z Vecernicku vic nadsene :)