Pohádky z pražských uliček přehled
Lucie Křesťanová
O lidech je známo, že jsou vrtošiví. Mají ve zvyku působit občas potíže, proto se musí o pořádek v Praze starat ještě někdo jiný. Někdo s dobrou pamětí a nesmrtelnou duší. Jsou to víly, skřítkové, duchové, vodníci, pidimužové a ještě další kouzelné bytosti ze starých ulic. Pamatují velice, ale velice dávné časy, kdy ještě v Praze vládla česká knížata a ulice nebyly dlážděné jako dneska. Vydejme se tedy do pražských uliček za nimi a za pohádkou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky z pražských uliček. Přihlašte se a napište ho.
Pěkné příběhy, které by místy mohly být kratší, ale jinak se nám oboum líbila. Asi největší úspěch malá pohádka U Tří pštrosů.
Kniha Pohádky z pražských uliček v seznamech
pohádky Praha pohádkové postavy
2016 | Zachumlané pohádky |
2012 | Pohádky z babiččina kufříku |
2017 | Pohádky z pražských uliček |
2014 | Pohádky o psech a měsíci |
2020 | Divotvorné příběhy |
Děkuju za předchozí komentáře. Pěknější kousek bych pro čtrnáctou příčku nenašla. Vážně ne. :-) // Je tu celkem sedm pohádkových příběhů, v nichž kouzelná moc zajistí, aby dobro zvítězilo nad zlem, aby špatné vlastnosti a skutky jedněch byly vykompenzovány dobrotou druhých, …přičemž příběhy jsou psány větším písmem a dějově na sebe nenavazují. Pokaždé tak s dětmi zavítáte na jiné místo, setkáte se s někým dalším a zažijete nové dobrodružství. // Dávám maximální počet hvězdiček. Poučné čtení. Vhodné pro rozšíření slovní zásoby. Vhodné jako příprava před procházkou.
--------------------------------
CITÁT:
Musí to zkusit, třeba bude mít štěstí.