Pohádky z tisíce a jedné noci přehled
František Hrubín
Osm orientálních pohádek převyprávěných pro malé čtenáře. Obsahuje: Chytrá Šahrazád, Pohádka o ebenovém koni, Dobrodružství Sindibáda Námořníka, Pohádka o Džaudarovi a jeho bratrech, Alí Baba a čtyřicet loupežníků, Pohádka o Abdalláhovi Zemském a Abdalláhovi Mořském, Pohádka o Abú Kírovi a Abú Sírovi, Aláddín a kouzelná lampa.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky z tisíce a jedné noci. Přihlašte se a napište ho.
Od Františka Hrubína jsem v minulosti četl knihu ŠPALÍČEK VERŠŮ A POHÁDEK. Na tuto knihu si vzpomínám z dětství, protože mimo jiné obsahovala také POHÁDKY Z TISÍCE A JEDNÉ NOCI. Tato kniha se dala pořídit také samostatně. V novém vydání Špalíčku veršů a pohádek (2013, Studio Trnka) se bohužel tyto pohádky nevyskytují.
Pohádky se mi líbily. Kniha obsahuje 7 pohádek a úvodní veršovanou část – CHYTRÁ ŠAHRAZÁD. Nejvíce se mi líbila pohádka Dobrodružství Sindibáda Námořníka, Alí Baba a čtyřicet loupežníků, Aláddín a kouzelná lampa aj.
Kniha obsahuje černobílé a barevné ilustrace JIŘÍHO TRNKY, které se mi líbí.
Citáty:
Kde jedna špatnost provádí, tam se jí druhá přes rameno dívá, a jedna druhou nezapře.
Kniha Pohádky z tisíce a jedné noci v seznamech
pohádky pro děti Orient ilustrace, knižní malba převyprávění, literární adaptace
1966 | Romance pro křídlovku |
1978 | Špalíček veršů a pohádek |
1958 | Pohádky z tisíce a jedné noci |
1965 | Dvakrát sedm pohádek |
1990 | Dětem |
Moc krásná kniha, která neomrzí.