Pohádky z Třebíče a okolí přehled

Pohádky z Třebíče a okolí
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450258/pohadky-z-trebice-a-okolisfcdW5-2F2-.JPG 3 1 1

Knížka POHÁDKY Z TŘEBÍČE a okolí obsahuje 17 pohádek. 7 se vztahuje k Třebíči, ostatní jsou z Mastníka, Náramče, Pocoucova, Zárubic, Čechočovic, Ptáčova, Budíkovic, Stříteže, Starče a Vladislavi. Dvě pohádky jsou úplně popletené a jedna je sestavena z jazykolamů. Jsou tam i strašidla, čarodějnice, skřítek Boroviňáček, i čert. Doufám, že se pohádky budou líbit, proto je taky píšu. Na závěr, jak je mým zvykem, je vždy nějaké poučení pro děti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky z Třebíče a okolí. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

V.Lenka
18.11.2021 3 z 5

Pohádkové příběhy zasazené na Třebíčsko, ale mohly by se odehrávat opravdu kdekoli. Nevychází vůbec z pověstí Třebíčska, ale občas tam prosvitne nějaká místní reálie.
Některé pohádky vtipné a povedené (zejména ty popletené), jiné o dost slabší, divné a nudné.
Autorka se snaží ke každému příběhu dát poučení, někdy je ten oslí můstek k poučení trochu zvláštní a souvislost za vlasy přitazená.
Není to velká a hodnotná literatura, která věky přetrvává, nebudete u toho asi řvát nadšením. Ale na druhou stranu musím uznat, že dětem se některé z pohádek líbily natolik, že vyžadovaly jejich opětovné přečtení. Příběhy jsou krátké, což hodnotím jako pozitivum.

Knize bych vytkla (typo)grafickou úpravu - zvolený font písma nadpisů neumí diakritiku, což je u česky psaného textu trošku problém. Vypadá to tudíž hodně neprofesionalně. A také bych doporučila členit text na odstavce, lépe se potom čte. Všechny námi dosud přečtené knihy této autorky (Pohádky z Albeře, Pohádky z České Kanady) mají tuto otřesnou grafickou úpravu (nejhorší ji mají Pohádky z Albeře).
Co se týká ilustrací, tak se vztahují k textu a hezky ho doplňují. I když bych měla výhrady k zobrazení některých zvířátek, zejm. zajíců, kteří se moc nepovedli.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pohádky z Třebíče a okolí v seznamech

v Přečtených1x
v Knihotéce1x