Pohled z mostu přehled
Arthur Miller
Další z tragikomických her slavného dramatika nám ukáže, co se může stát, když do brooklynské rodiny zavítají příbuzní přistěhovalci a naruší do té doby někdy až moc láskyplné vztahy. Hra se zabývá i dnes aktuálním tématem přistěhovalectví a s tím spojeným sobectvím či snahou pomáhat. 69. svazek edice D v překladu J. Grossmanna.... celý text
Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: 2010 , ArturOriginální název:
A View from the Bridge, 1955
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohled z mostu. Přihlašte se a napište ho.
[čteno v originále] Struggle ilegálních migrantů (je to i po 60 letech podobné?), několik druhů lásky, právník vypravěčem (úplně jako Danny DeVito be Válce Roseových!) a mužská čest. Každou z postav trochu chápu a trochu mě také trápí. Mohlo to přeci dopadnout jinak, možná... Možná byl Eddie nenapravitelný.
Jedna věc opravdu zaujala - reakce sousedství na to, že by byl mezi nimi donašeč. To mě zahřálo.
A zase jedna povinná četba, která se dá číst. Knížka je vážně kraťoučká, takže jsem ji přečetla za jeden večer. Navíc příběh je tak chytlavý a postavy opravdové, že jsem se zkrátka nemohla odtrhnout.
Kniha Pohled z mostu v seznamech
2009 | Smrt obchodního cestujícího |
2009 | Čarodějky ze Salemu |
1971 | Všichni moji synové |
2010 | Pohled z mostu |
1966 | Ohnisko nenávisti |
Hra, která zabaví i na papíře. Momentálně opět aktuální téma migrace aneb jak to bylo s přistěhovalci dřív.