Poklad přehled

Poklad
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197229/bmid_poklad-197229.jpg 4 253 253

Hledači pokladů se po staletí pokoušeli rozluštit záhadu zvanou „Vodní štola“ – labyrint šachet a kanálů, ležící jako medová plástev v hloubi malého ostrova na pobřeží Maine. Vodní štola, která má pověst místa, kde je ukryt obrovský poklad, se vyznačuje neuvěřitelnou schopností zabít každého, kdo se jej pokusí vykopat, ať už je to profesionál, nebo naivní výzkumník. Dobrodružství začíná překvapivým objevem: Vodní štola je ve skutečnosti pečlivě zkonstruovanou pevností, chránící pirátský poklad.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Riptide , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poklad. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

parxel
24.10.2023 3 z 5

Poklad je dobrodružný příběh o hledání ztraceného pokladu. Nikdo přesně neví, co tím pokladem má být, ale jakékoliv pokusy o jeho nalezení za podivných okolností ztroskotávají.

Osobně jsem se do čtení pustil poté, co jsem přečetl druhý příběh ze série o agentu Pendergastovi. Bohužel tato kniha žádnou takovou výraznou postavu nemá a to je jejím zásadním nedostatkem. Bez ní totiž Poklad zůstává pouhým dějovým pozlátkem, které se rozplyne poté, jak jednou odhalíte pointu příběhu.

Mě se to podařilo náhodou asi v první třetině knihy. Dění na ostrově mi totiž připomělo jednu epizodu ze seriálu Dr. House a to se nakonec ukázalo jako správný odhad. Zbytek mi přišel jako jedno velké dějové klišé.

Podle mého názoru je Poklad průměrná kniha, která klade zbytečně velký důraz na akci a na děj. Bohužel postavy, které v knize vystupují nejsou moc zajímavé. Případným čtenářům bych tuto knihu nedoporučoval a spíše bych se ohlédl po některé z knih ze série o agentu Pendegastovi, které jsou podle mého názoru zajímavější a hlavní postava je prostě "cool".

Luigi1
05.09.2023 5 z 5

Velmi čtivé které mělo od začátku říz


kalache
24.04.2023 4 z 5

...ten poklad se nemohl propadnout až tak hluboko!Seženeme sponzora a jedem.Na ten meč se samozřejmě vyprdnem ...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poklad v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených359x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených23x
v Knihotéce174x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

ostrovy thrillery poklady

Autoři knihy

Lincoln Child
americká, 1957
Douglas Preston
americká, 1956