Poklad Sierry Madre přehled

Poklad Sierry Madre
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22902/bmid_poklad-sierry-madre-5SX-22902.jpg 4 50 50

Příběh tří zlatokopů se odehrává v Mexiku nedlouho po první světové válce,kdy země,sužována americkým kapitálem a udržována katolickou církví v nevědomosti,prožívá jednu ze svých hospodářských krizí.Téměř beznadějná pouť za prací donutí hlavní hrdiny vypravit se,za tajemnými pověstmi opředeným, zlatým dolem kdesi v pohoří Sierra Madre.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Svoboda

Der Schatz der Sierra Madre, 1927

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poklad Sierry Madre. Přihlašte se a napište ho.

vin_hanna
27.09.2024 5 z 5

Pořádně drsná kniha o lidech, co krom života nemohou nic jiného ztratit v tom mexickým chaosu ... Dílo je hodně popisné, což mi na začátku už lezlo trochu krkem, ale pak jsem si zvykl. Jde poznat, že autor vychází i ze svých zkušeností. Hlavní dějová linka je často prokládaná příběhy tradujícími mezi lidmi o pokladu v Sierra Madre. Líbilo se mi, že defakto hlavní postava je pořádnej hajzl, který neví nic o porozumění, lítosti či svědomí. A dva jeho parťáci ho skvěle doplňují. Hlavně starej, mazanej lišák Howard je boží. A musím říct, že mě ta brutalita 100 let staré knihy velice překvapila, ale pozitivně! Taková light verze Krvavého poledníku. Konec je zajímavě vygradovanej a vypointovanej. Čtení jsem si užil a těším se až si přečtu další dobrodružné příběhy z pera B. Travena. 90%
PS: filmové zpracování povedené, věrohodně popisuje děj a řekl bych, že úpravy oproti knize jsou zanedbatelné, natočeno již r. 1948 !

Prazub
06.12.2023 5 z 5

Ze začátku to bylo rozvláčné a moc jsem si od četby nesliboval. Jenže pak se to rozjelo a nešlo nečíst. Je to drsné a i psychologicky moc zajímavé. Nutilo mne to popřemýšlet o ledačems z života. Vynikající psychologicko - dobrodružný román!!!

heavy66
17.12.2022 5 z 5

Drsný western, který napsal Bruno Traven, kapitán Nemo světové literatury. Příběh tří prospektorů hledajících zlato ve vyprahlé pustině mexické Sierra Madre, jejichž skutečné problémy začnou až s jeho nalezením. Černobílou filmovou verzi z roku 1948 s Humphrey Bogartem v hlavní roli mohu doporučit, stejně jako knihu!

Kniha Poklad Sierry Madre v seznamech