Pokoj plný zrcadel: Životopis Jimmiho Hendrixe přehled
Charles R. Cross
Vynikající životopis největšího kytaristy rockové historie z pera renomovaného hudebního publicisty zachycuje Hendrixův život od neradostného dětství v převážně černošské čtvrti Seattlu přes první hudební pokusy na postu doprovodného kytaristy v dnes již zapomenutých skupinách až k závratné hvězdné kariéře, která až příliš brzy tragicky skončila.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry Umění
Vydáno: 2020 , Volvox GlobatorOriginální název:
Room Full of Mirrors: A Biography of Jimi Hendrix, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokoj plný zrcadel: Životopis Jimmiho Hendrixe. Přihlašte se a napište ho.
Na konci mi bylo skoro smutno, jeho sláva nakumulovaná do čtyř let ho semlela, zřejmě tahle spanilá jízda jinak skončit nemohla. Přes všechny excesy a ublížení na těle i duši, to byl génius a nádhernej živel. "Nevadí mi, že bučíte, ale že bučíte falešně!"
Skvělá kniha, velmi dobře se to čte a to nejsem fanda Jimiho. Složité rodinné poměry, začátek kariéry i smutný konec vše dobře popsané
Knižní novinky (26. týden)
21.06.2020
Kniha Pokoj plný zrcadel: Životopis Jimmiho Hendrixe v seznamech
životopisy, biografie hudba rock kytaristé
2014 | Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina |
2009 | Pokoj plný zrcadel: Životopis Jimiho Hendrixe |
2014 | Nirvana. Kompletní ilustrovaná monografie |
Výborná biografie z jednoho nejlepších kytaristu Jimy Henddrixe.pojednavajici jeho velmi krátký ale velmi divoký a hudebně plodný život který ukončil tragicky ve věku 27 let. Doporučuji všem fanouškům tohodle magického kytaristy.