Pokojové rostliny přehled

Pokojové rostliny
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540090/bmid_pokojove-rostliny.png 4 1 1

V publikaci Pokojové rostliny najdete 66 nejoblíbenějších druhů pokojových rostlin, seřazených podle abecedy. U každé rostliny se pak dočtete, jaké má nároky na světlo, zálivku a teplotu, kdy je dobré ji přesadit a jak. U nejrozšířenějších druhů si pak můžete prohlédnout některé z jejich mnoha variet a v neposlední řadě se dozvíte i to, které jsou jedovaté a které naopak zdraví prospěšné. Edice Pokojové rostliny je skvělým průvodcem úplným začátečníkům, ale je i pro všechny z vás, kteří už máte s pěstováním zkušenosti, protože krása a rozmanitost pokojovek může být inspirací či impulzem pro pořízení dalších.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokojové rostliny. Přihlašte se a napište ho.

Snoopi
07.07.2024 4 z 5

Pokojové rostliny. S mnoha z nich se prakticky neustále setkáváme v různých prostorách, dekorují příbytky přátel či nejbližších, často bývají spíše opomíjené, neboť plní jen "estetickou funkci". Ale i ony pro nás mají nezanedbatelný význam: živá zeleň uklidňuje i osvěží, navodí pocit pohody - a umožňuje i lépe dýchat. Jen rostliny dokáží zázraky: ze vzduchu nasávají nebezpečné těkavé látky jako formaldehyd, xylen či benzen, které se - v malém množství, ale přeci - uvolňují z lepidel a nátěrů. Ochotně a s velkou chutí tyto škodliviny zneškodňují a ještě si na nich pochutnávají. Je proto velká škoda, že jejich benefity stále nedokážeme ocenit.
Mnohdy se nám jen líbí, ale tápeme ohledně jejich názvů či způsobů péče. Pokud si nějaké "zelené společnice" chceme pořídit a poněkud váháme, v této útlé knížečce "muší váhy" a téměř kapesního formátu najdeme cenné informace. Malá tělem, velká srdcem - určitě nám usnadní výběr či případné dilema, která rostlina se nejlépe hodí ke zkrášlení našeho domova. Od africké fialky jonátky až po žumaru: nenalezneme zde samozřejmě všechny, neboť k podávání encyklopedických dat slouží jiné příručky, každopádně na ty nejznámější se určitě dostane. Spolu s cennými radami, jak jim zajistit co nejspokojenější pobyt, aby se jim u nás líbilo a dařilo se jim k oboustranné spokojenosti. Neboť i rostliny vyžadují péči a za naši lásku se nám umí bohatě odvděčit.
A těm, kteří tápou ohledně druhového určení své květiny, může v určení pomoci i bohatá fotodokumentace. Pro pěstitele-začátečníky příručka jako dělaná.

Kniha Pokojové rostliny v seznamech