Pokud láska zvítězí přehled

Pokud láska zvítězí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540454/bmid_pokud-laska-zvitezi.jpg 4 13 13

Čtyři příběhy na motivy klasických pohádek, nyní ve stylu fantasy. V knize najdete lásku, kouzla, klam, tajemné záporáky i nenápadné hrdiny. Čtyři dívky, které by nemohly být rozdílnější. Dobrosrdečná zlodějka Demetria, lehkomyslná princezna Riley, nebojácná vesničanka Alice a hrdá princezna Ivy. Na první pohled spolu nemají nic společného, přesto se jejich osudy protnou. Začtěte se do příběhů, které vycházejí z klasických pohádkových motivů, jež znáte od útlého dětství. Jen v trochu jiném hávu. Poznejte s Demi pravé zvíře. Zažijte podvodní dobrodružství s Riley. Navštivte temný les s Alice a zachraňte království před zkázou s Ivy.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokud láska zvítězí. Přihlašte se a napište ho.

lucyvase4
15.12.2024 4 z 5

Máme rádi pohádky?
Ne, že bych retelling nějak vyhledávala, ale sem tam je to pro mne příjemné odlehčení od velkých epických fantasy. A v tento předvánoční čas k pohádkám obecně tíhnu zkrátka mnohem více, než za celý rok. Kniha Pokud láska zvítězí tudíž byla tou správnou volbou.

Jeden svět a čtyři příběhy. Hlavními hrdinkami jsou čtyři dívky. Dívky, které by nemohly být rozdílnější. Demetria je zlodějka, Riley lehkovážná a nezkrotná princezna, Alice je hrdá vesničanka, která se od ostatních velmi liší a princezna Ivy se celý život připravuje na boj o své království.

Čtyři příběhy na motivy klasických pohádek jako: Kráska a zvíře, Malá mořská víla, Červená Karkulka a Šípková Růženka. Retelling na Červenou Karkulku a Krásku a zvíře jsem už četla a viděla jsou i spousta filmů, proto jsem se mnohem více těšila na ty, kde jsem ještě retelling neviděla ani nečetla. Moc mne zajímalo, jak je autorka pojme. A rozhodně mne nezklamala.

Nemůžete čekat žádné propracované světy, ani hodně popsané fantasy příběhy. Všechny povídky jsou velmi přímočaré, a mnohdy dost zrychlené, ale to se vzhledem rozsahu cca 50 stran na povídku, dalo čekat.

Zároveň jsou to ale příběhy plné neotřelých nápadů a překvapení.

Mou nejoblíbenějším se stala povídka Dlužím ti svůj život, na motivy Malé mořské víly. V ní jsem viděla originality nejvíce. I postavy mi přirostly hodně k srdci. Tvrdohlavá princezna, velké tajemství, intriky a obětování.

Moc se mi líbilo, jak autorka všechny čtyři příběhy propojila a vytvořila tak jeden jediný pohádkový svět.

Když jsem se navíc dozvěděla, že jí je teprve devatenáct let, musím před ní smeknout. Věřím, že tyto pohádkové povídky jsou teprve začátkem její kariéry, a že o ní v budoucnu ještě hodně uslyšíme. Já si rozhodně další knihy od autorky přečíst chtít budu.

Pokud hledáte krásné netradiční oddechové pohádky, které se čtou samy, tak rozhodně tuto knihu, jen přes pár malých výtek, doporučuji.

Kaaramelka
29.10.2024 3 z 5

Povídky jsou to jednoduché a krátké stejně tak i kapitoly. Díky tomu to sice bylo oddechové, svižné čtení, ale chtělo by to více dotáhnout. Žádné velké popisy ani detaily. Hlavní hrdinky naivní, hloupoučké… prostě typické princezny neprincezny a ani konce povídek nebyly žádné překvapení. Čekala jsem od knihy trošku víc originality, je to však autorčina prvotina. Věřím ale, že když bude autorka na sobě pracovat a dál psát, další kniha bude lepší a já si ji moc ráda opět přečtu.

Za výtisk knihy děkuji samotné autorce :)

ElessaRiverbow
10.10.2024 4 z 5

Tohle je dokonalá kniha, pokud si chcete oddychnout od dlouhých epických fantasy. Příběhy jsou krátké a svižné, ale zároveň skvěle vymyšlené. Všechny čtyři hlavní hrdinky jsou něčím výjimečné a rychle jsem si je oblíbila. Velmi mě zaujal příběh "Dlužím ti svůj život" - retelling na Malou mořskou vílu - který byl zajímavě vymyšlený a líbilo se mi, jak to bylo prohozené. Mým nejoblíbenějším příběhem je "Červená ti sluší" - retelling na Červenou Karkulku, kterou naprosto zbožňuju a do děje jsem se úplně ponořila. Trošku zklamání nastalo u posledního příběhu "Než se probudíš" - retelling na Šípkovou Růženku, který mi přišel lehce přeplácaný a zmatený. Celkově jsem ale velmi spokojená a rozhodně knížku doporučuju.

Šarlatový závoj, Hrob na kopci a další knižní novinky (32. týden)

04.08.2024

Kniha Pokud láska zvítězí v seznamech

Autorovy knížky

Beata Šašová