Polda a jeho soudce přehled
Zdena Frýbová
Pokračování osudů hlavních hrdinů románu Polda je obrazem rozsáhlých bankovních machinací a podvodů, od nichž se odvíjejí zločiny i vraždy na objednávku. Do své románové fikce s příznačným ironickým a satirickým tónem vložila autorka kriminální případy, jimiž se v posledních letech zabývaly sdělovací prostředky. Hlavní dějovou osu románu však tvoří partnerský vztah, který ztroskotává na žárlivosti a pomstychtivé hysterii. Román Polda a jeho soudce tak jako jiné knihy Zdeny Frýbové slibuje mimořádně napínavou četbu s nečekanými vnitřními pohnutkami hrdinů a překvapujícími dějovými zvraty při odkrývání lidských charakterů i tajností organizovaného... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Polda a jeho soudce. Přihlašte se a napište ho.
20 let mi ležela v knihovně a vůbec se mi do ní nechtělo, i když od autorky jsem již četla mnoho knih a líbily se mi. První díl jsem nečetla, přesto mohu říct, že mne chytla hned od začátku a bylo to slušné počtení.
skvělá kniha, nejen dějem, ale znalostí problematiky porevoluční zákulisní politiky. Docela by mě zajímalo, od koho paní spisovatelka čerpala tak niterné informace. Logický děj, ve kterém nechyběl humor, vtipné vnitřní dialogy všech hlavních aktérů a to včetně pejska. prostě super čtení a velká poklona paní Frýbové.
Kniha Polda a jeho soudce v seznamech
1987 | Robin |
1993 | Malinkatý kretén |
1988 | Z neznámých důvodů |
1991 | Falešní hráči |
2002 | Neděle jako stvořená pro vraždu |
Po přečtení Poldy bylo jasné že si nenechám ujít ani tuhle knihu. Psáno velice svižně a poutavě a se znalostí prostředí kde v doslovech zmiňuje odkud je čerpá. Předtím jsem před mnoha léty četla knihu Robin a při hledání ve čtečce si vzpomněla jak to bylo zábavné.