Warleggan - Nad propastí přehled

Warleggan - Nad propastí
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344716/bmid_warleggan-nad-propasti-702-344716.jpg 4 76 76

Poldark série

< 4. díl >

Ross Poldark se po návratu z války v Americe, otcově smrti a sňatku s mladičkou služebnou Demelzou pouští do obnovy hospodářství a otevírá rodový měděný důl. Neustále však naráží na nedostatek peněz a ohrožuje tak nejen holou existenci své rodiny. Snaží se udržet důl v provozu za finančního přispění bratrance Francise, ale místo toho upadá do dluhů stále hlouběji. Přitom po celou dobu čelí svému úhlavnímu nepříteli, bezskrupulóznímu finančníkovi a majiteli dolů Georgi Warlegganovi. Další krizí prochází i jeho vztah s manželkou Demelzou, už tak otřesený smrtí prvorozené dcerky Julie, který stále víc zatěžuje Rossova neutuchající náklonnost k bratrancově manželce a své první lásce Elizabeth. Potom co se Demelza pokusí najít útěchu u pohledného skotského důstojníka a rodinu postihne další těžká ztráta, je zřejmé, že manželům Poldarkovým hrozí nebezpečí na všech frontách.Dramatické zvraty prožívají i ostatní lidé z Rossova okolí – obětavý mladý doktor Dwight Enys, Caroline Penwenenová, sestřenka Verity s manželem i hornické rodiny z chudého zkoušeného Cornwallu na konci osmnáctého století.Román Warleggan je čtvrtým dílem ságy Poldark, kterou úspěšně zfilmovala britská televizní stanice BBC.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Warleggan - Nad propastí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

LenaWirus
28.08.2022 5 z 5

Každý díl je lepší než ten předchozí. Všechny postavy se dále rozvíjejí, příběh se žene dál - v tomto díle se hlavním hrdinům příliš nedaří, ať už v osobní nebo pracovní rovině. Elizabeth je naprosto nesnesitelná, dospěla jsem k závěru, že její krása je na ní to jediné pozitivní, jinak je sebestředná, nestálá, sobecká, marnivá. Ross se taky neukázal opět zrovna v lichotivém světle. Demelza je zde jediná rozumná. Těším se na pokračování série.

Babo
31.07.2022 5 z 5

S přibývajícími stránkami ,příběh zraje jako víno. Jedno neštěstí za druhým . Nesnesitelná Elizabeth,nepochopitelný Ross a skvělá Demelza a Dwight .
Je to sága,která se čte sama a tak už čtu 5.díl. Nechápu,že je zde jen tak málo komentářů .
Už jen něco přes 2 000 stran.


čef
11.06.2022 5 z 5

Tato série mne udivuje duchaplností dialogů hlavních hrdinů a rovněž tak i neortodoxním popisem charakterů zejména kapitána Poldarka, ale i ostatní postavy jsou popsány velmi živě bez strnulých schémat. Příběh se posunul do prvních let po Velké francouzské revoluci, už se válčí a tak se těžba cínu začíná vyplácet. Dobrý díl se strhujícím dějem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Warleggan - Nad propastí v seznamech

v Přečtených103x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených7x
v Knihotéce170x
v Chystám se číst52x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech1x