Pole pro třináct přehled
Dick Francis (p)
Mistr detektivního románu z dostihového prostředí neztrácí nic ze svého mistrovství ani v sedle povídkovém. Na rozdíl od románů, ve kterých se Francis se svými hrdiny, o jejichž cti nelze pochybovat, ztotožňuje, v povídkách dokazuje, že umí udělat literárního hrdinu i z padoucha, pohybujícího se na opačné straně zákona.
Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2008 , OlympiaOriginální název:
Field of 13, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pole pro třináct. Přihlašte se a napište ho.
Když jsem si vybrala tuto audioknihu, netušila jsem, že se jedná o kninu povídek. Ty já moc nemusím.
Dick Francis, takže společné téma koně a dostihy je jasné. Ovšem každá povídka je z jiného prostředí a postavy mají nejrůznější povolání a zájmy (mnohdy i za hranicemi zákona). Povídky mají překvapivé konce a k mému překvapení mě poslech opravdu moc bavil. Myslím, že některé povídky autor dokonce později rozvinul a doplnil a napsal podle nich celé knihy.
Již to tu zaznělo, že některé z povídek byly ve stylu Roalda Dahla, což je přesně můj šálek kávy. Osobně jsem si tuto knihu opravdu moc užil, protože povídky byly velmi různorodé, ačkoli se samozřejmě všechny povinně točily kolem koní, vtipné a s dobrou pointou. Nakonec jsem vyhodnotil jako zajímavé i informace před každou povídkou, proč a pro koho byla napsána. A koho to nezajímá, ten to mohl přeskočit.
Kniha Pole pro třináct v seznamech
koně detektivní a krimi romány koňské dostihy
Část díla
2003 | Chladná zrada |
2008 | Oheň a bič |
1998 | Až za hrob |
2008 | Drahý čas |
Povídky moc nemusím,ale stejně jsem to přečet