Poledne u Tiffanyho přehled

Poledne u Tiffanyho
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304679/bmid_poledne-u-tiffanyho-5xe-304679.jpg 4 74 74

Životní příběh designérky Clary Wolcottové. V létě 1888 vstoupila do manhattanské kanceláře slavného Louise Tiffanyho kurážná mladá umělkyně Clara Wolcottová, aby jej požádala o místo designérky. Celá léta zůstávala její role v mnohamilionové Tiffanyho říši skleněné krásy jedním z nejstřeženějších tajemství. Tajemstvím tak výbušným, že když bylo odhaleno, mezinárodní umělecký svět úžasem jen zalapal po dechu. Tiffanyho proslulé lampy, velkolepá mozaiková okna a tisíce dalších nádherných předmětů totiž vůbec nejsou jeho vlastním dílem, jak byl celý svět donedávna přesvědčený. Věřili bychom tomu všichni dodnes, kdyby Clařin hlas po více než sto letech nezazněl z nečekaně nalezených dopisů… Barvitá dobová mozaika nás jako kouzlem přenese časem. Jako bychom se náhle sami procházeli po Manhattanu a viděli ho právě takový, jaký býval.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Noon at Tiffany's , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poledne u Tiffanyho. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

evineckY
30.03.2024 5 z 5

Kolik nadaných umělců je ukryto a zneužíváno pod značkami,
které jsou předražené a to rozhodně platí i v dnešní době.
Nádherně zpracovaný román z větší části dle pravdivých událostí.
Moc doporučuji milovníkům historie.

podko_lenka
12.12.2022 3 z 5

(SPOILER) Mám ráda životopisné knihy a po přečtení hodnocení jsem měla očekávání. Bohužel. Trvalo mi, než jsem se do příběhu začetla, občas jsem tápala v postavách a nakonec mi ani Clařin charakter nebyl sympatický. Měla jsem dojem, že víc než o uznání jí šlo o to, aby měla vyšší a vyšší příjem. Alespoň jsem měla pocit, že právě tomu věnovala víc úsilí i místa ve svých dopisech.
Nicméně jsem ráda, že jsem měla možnost se ke knize dostat a dozvědět se víc o Tiffanyho životě a životě ženy, která spolutvořila jeho značku.


DeniPes
17.11.2022 5 z 5

Krásná kniha o silné a umění oddané duši. O době a společnosti, která nepřeje (a ani nedopřeje) úspěšným a samostatným ženám. Krásné Tiffanyho lampy najednou jde jen těžko nazvat stejně. Úžasné popisy vitráží a lamp úplně lákají je vidět, škoda, že nejsou v knize zobrazeny. Ale i s tím se dá pracovat, Google a Wiki najdou i to (I Laurelton hall) a pozvednou vyprávění na další úžasnou úroveň. Díky za nové obzory.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poledne u Tiffanyho v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených99x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených16x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst98x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech3x