Policejní psychologie přehled
Ludmila Čírtková
Druhé rozšířené vydání publikace nabízí základní psychologické poznatky užitečné pro policisty a ostatní profese, ve kterých jde o prosazování práva. Jak orientačně odhadnout, co je druhý zač a zvolit vhodný tón komunikace? Jak snížit napětí v konfliktní situaci? Jak jednat s agresivním jedincem, duševně narušenou osobou či obětí trestného činu? Jak zvládat stres typický pro policisty v dopravní, pořádkové či kriminální službě? To jsou příklady problémů, na které knížka odpovídá. Tradiční témata policejní psychologie jsou obohacena o aktuality v oboru. Mezi ně patří domácí násilí na seniorech, odhad rizika viktimizace, problematika kverulantů a také novinky v psychologii výslechu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Policejní psychologie. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Policejní psychologie v seznamech
psychologie kriminalistika verbální (slovní) komunikace agresivita, agrese policie poruchy chování vyjednávání viktimizaceAutorovy další knížky
2004 | Forenzní psychologie |
1998 | Kriminální psychologie |
2006 | Policejní psychologie |
2007 | Pomoc obětem (a svědkům) trestných činů |
2014 | Viktimologie pro forenzní praxi |
4 hvězdy dávám hlavně z toho důvodu, že autorka píše skvělé knížky a protože chci být objektivní.
Ti, co znají forenzní psychologii od autorky, z knihy nebudou mít takový užitek jako naprostí laici. Z 80% je tak nížka prostě na vrub stejná nebo hodně podobná jako forenzní psychologie.