Policie přehled
Jo Nesbø
Harry Hole série
Poslední dobrodružství Harryho Holea se odehrává přímo v řadách osloské policie. 10. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Na místech, kde bylo v minulosti spácháno několik vražd, jež nebyly objasněny, jsou nalezeni mrtví policisté, kteří tyto zločiny tehdy vyšetřovali. Všichni byli rovněž zavražděni, a to nanejvýš brutálním způsobem. Policie postrádá jakoukoli stopu, a navíc se musí obejít bez svého nejlepšího vyšetřovatele. V nemocnici mezitím leží v kómatu těžce zraněný muž. Jeho pokoj střeží policisté a nikdo se nesmí dozvědět, jak se tajemný pacient jmenuje.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2022 , Kniha ZlínOriginální název:
Politi, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Policie. Přihlašte se a napište ho.
Tak tedy za mě zatím nejlepší díl!! Okamžitě jsem se začetla a nešlo se odtrhnout. Nesbø se docela vyřádil, chvilkama mi to přišlo hodně brutální :) v pár situacích jsem byla hodně napjatá a říkala si : “jen ať to neskončí tak, jak si myslím , no a někdy se tak stalo a někdy ne. Na závěr autor přidal samozřejmě perličku, která vás hned nutí do dalšího dílu. Celkové hodnocení 10/10.
Konečně u konce! U tohoto dílu jsem si musela dát dvakrát pauzu - některé kapitoly přeskakovaly z jednoho místa na druhé, velké množství postav a Harryho stále užíraní.
O hodn slabší díl oproti ostatním.
Připravované knižní novinky (6. - 12. 4.)
05.04.2015
„Jestliže někomu připadá život tak bolestný a nemůže ho změnit, proč mu prostě nedopřát možnost zemřít?“
„Existují zbytečné hovory a pak ty nezbytné.“
„Je lepší, když doopravdy prší, než když se člověk musí furt bát, že pršet začne.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Policie v seznamech
v Přečtených | 5 173x |
v Knihotéce | 1 138x |
norská literatura severská krimi norské detektivky
Další strhující thriller z Nesbova pera. Velice napínavý, komplikovaný až hororový výtvor. Harry Hole je superhrdina. Až na místy přílišnou brutalitu jsem četla jedním dechem.