Vždyť je to hračka přehled

Vždyť je to hračka
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231/bmid_policista-battle-vzdyt-je-to-hracka-ieL-231.jpg 4 428 428

Policista Battle série

Náhoda svede dohromady vysloužilého policistu Luka Fitzwilliama, vracejícího se z Dálného východu do Anglie, a zdánlivě popletenou starou dámu, která mu ve vlaku vypráví neuvěřitelnou historku o sérii vražd ve svém městečku. Teprve náhodně přečtené oznámení v černé kronice podnítí Lukův zájem vyšetřit, zda na jejím příběhu přeci jen není něco pravdy... Nikdo nemůže pochybovat o tom, že Luka čeká nelehký úkol. Vždyť - jak pravila stará dáma - když vás nikdo nepodezřívá, je zabíjení vlastně hračka.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub

Murder Is Easy, 1939

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vždyť je to hračka. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
13.02.2025 4 z 5

Skvělá knížka pro milovníky Agathy Christie. Poklidná, zapletená, něžně napsaná věc. Vyšetřovatelem tentokrát mladý, zapálený detektiv černošského původu. Bavila jsem se.

capricorn__
29.01.2025 5 z 5

Je velké štěstí, že Agatha Christie napsala tolik knih, protože měla obrovský talent. K této detektivní knize jsem se dostal skrz čtenářskou výzvu a šlo o velmi milé překvapení. :)

Autorka se ničím nezdržuje, hned čtenáře vtáhne do děje, načrtne spoustu výrazných postav, vhodí do toho mysterii, anglický venkov a neustálý pocit nejistoty a podezírání a stránky mizí skoro samy.

Určitě jsem to už podotkl během komentování některé její jiné knihy, ale Agatha Christie byla mistryní v dialozích - všechny jsou k věci, posouvají děj rychle dopředu a zároveň zamotávají čtenáři hlavu. Rozuzlení mě ve výsledku nepřekvapilo, ale bavil mě způsob, jakým se k vrahovi došlo.

Také mě zaujala postava policisty Lukeho. Ten je oproti jiným vyšetřovatelům poněkud naivnější a trochu roztržitější, ale o to uvěřitelnější.

Bavilo mě to moc.

Hani77
04.01.2025 5 z 5

Opět naprosto dokonalé. Jsem milovnicí detektivek paní Christie, proto jsem se snażila najít pachatele v někom, kdo není podezřelý. Měla jsem radost, že jsem vraha odhalila už v polovině knihy. A opět jsem se mýlila.

Sezona pomsty, Vyrytá znamení a další knižní novinky (47. týden)

17.11.2024

Knižní novinky (13. týden)

28.03.2021

Když člověk žije sám a nemá se s kým poradit a pohovořit, snadno může propadnout senzachtivosti a vymýšlet si věci, které nemají se skutečností nic společného.

Pravda jen zřídkakdy bývá romantická. (Vždyť je to hračka)

Kniha Vždyť je to hračka v seznamech

v Mé knihovně340x