Politicky korektní pohádky na dobrou noc přehled

Politicky korektní pohádky na dobrou noc
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399234/bmid_politicky-korektni-pohadky-na-dobro-ma8-399234.jpg 3 56 56

Jak by vypadaly klasické pohádky, pokud by musely být převyprávěny se vší politickou korektností? Křehké princezny, statní muži, staré a bezbranné babičky i stereotypně zlí vlci. Těm už odzvonilo. Je čas překonat veškeré předsudky. Císař není nahý, vyznává prostě jen alternativní způsob oblékání. Sněhurka se neuchýlila do chaloupky k sedmi trpaslíkům, nýbrž k sedmi vertikálně znevýhodněným mužům. Nejznámější pohádky zbavené všech nešvarů a převyprávěné tak, aby nikoho nemohly ani trochu pohoršit, aneb břitký humor pro dospělé děti.... celý text

Literatura světová Humor Povídky
Vydáno: , CPress

Politically Correct Bedtime Stories

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Politicky korektní pohádky na dobrou noc. Přihlašte se a napište ho.

Hobitka
18.01.2022 1 z 5

Čekala jsem, že tahle knížečka bude vtipná. A ona byla především špatná. U některých z povídek jsem si říkala jen Ou... to ne-e.
Jednu hvězdičku dávám za to, že knížka výrazně svítí na všechny ty stereotypy, kterých jsou pohádky plné. Ale jelikož jsme tam na ně od malička zvyklí, ani už se nad nimi nepozastavujeme. Což tady jsem se párkrát pozastavila.
Každopádně neřekla bych že jsou tyhle "pohádky" nějak moc politicky korektní... :D
Poslední povídka "Královská pomsta" je poměrně dobrá, ale celkově je tahle sbírka fakt nic moc.

PanPredseda
01.11.2021 4 z 5

Politicky korektní pohádky mne vcelku pobavily, protože nejsou tak docela politicky korektní, spíše si politickou korektnost berou na paškál, parodují ji a utahují si z ní. I to v přechozích komentářích zmiňované opakování frází v textu pohádek je podle mého názoru autorovým záměrem, poukazujícím na opakování myšlenkově prázdných frází a floskulí ve vážně míněných textech, aby jim byl dodán "punc" politické korektnosti.
Moje hodnocení: 70 % ("půlhvězdička" navíc je za obohacení slovní zásoby).
Čtenářům, kterým se modernizované verze pohádek líbily, doporučím Máchorky Ilony Daňkové, byť ty jsou politicky zcela nekorektní.

elalu
05.10.2021

Prosím, za žiadnych okolností túto knihu svojim deťom nečítajte. Toto má od politickej korektnosti pekne ďaleko.

Knižní novinky (8. týden)

17.02.2019

Kniha Politicky korektní pohádky na dobrou noc v seznamech