Pollyanna. Díl I, První kniha radosti přehled

Pollyanna. Díl I, První kniha radosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454874/pollyannaXWvVVR-X9D-.png 5 9 9

Osiřelá Pollyanna se po smrti rodičů přistěhuje k bohaté, ale protivné tetě, která ji chce vychovávat pomocí přísných trestů a hladovění. Pollyanna se však od svého tatínka naučila „hře na štěstí“, s jejíž pomocí na každé situaci vidí něco, ž čeho může mít radost. Brzy do této hry zasvětí i své okolí a daří se jí dodat chuť do života hádavým sousedkám, nakvašeným starým mládencům, a dlouho jí nedokáže vzdorovat ani přísná teta. Pak však Pollyannu osud podrobí těžké zkoušce...... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Signum Unitatis
Originální název:

Pollyanna, 1913


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pollyanna. Díl I, První kniha radosti. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

85098211
19.11.2022 5 z 5

Nejkrásnější kniha mého raného mládí, četla jsem ji v té době opakovaně. A opravdu to je KNIHA RADOSTI, je tak pozitivní a úžasná, že se jí prostě nedá odolat! :-) Proto ji doporučuji všem čtenářům bez rozdílu věku ;-).

Pavlína197
16.03.2021 5 z 5

Před mnoha lety jsem viděla film, ke knize jsem se dostala až letos v rámci čtenářské výzvy. Už film se mi líbil a kniha - jak už to často bývá - ještě o něco víc. Samozřejmě mě zaujala Pollyannina hra a přiznám se, že občas se ji pokouším hrát, i když obvykle jen sama se sebou. A jak říká Pollyanna, není to vždycky snadné. :-) Myslím, že takový přístup k životu by mohl prospět mnoha lidem, nevidět jen to černé, ale hledat i to bílé.


Monyka
03.01.2021

Jedna z nejkouzelnějších knih, jejíž hrdinka umí, aniž by tak činila vědomě, otvírat lidem srdce a probouzet v nich laskavost, něhu, lepší já, které je někdy zasunuto pod různými nánosy životní nespokojenosti, zklamání, smutku, beznaděje.. Jak si dala kniha do podnázvu, je o radosti, kterou umí její hrdinka nacházet i v bezvýznamných věcech a bezvýchodných situacích. Číst Pollyannu je jako najít dvojí radost. Radost z četby krásné knihy a objevování radosti v běžných událostech našeho běžného života, který po přečtení Pollyanny může vypadat najednou úplně jinak. Doporučuji nejen pro dny trudomyslnosti, ale pro jakékoli dny, které se potom tak nějak víc rozsvítí..

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pollyanna. Díl I, První kniha radosti v seznamech

v Přečtených10x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

pro děti pro děti od 8 let pro mládež radost dětský hrdina optimismus

Autorovy další knížky

Eleanor H. Porter
americká, 1868 - 1920
2010  90%Pollyanna
1991  87%Pollyanna dorůstá
1931  93%Pollyanna : kniha radosti. Díl druhý
1991  98%Pollyanna. Díl I, První kniha radosti
Skrýt reklamy