Porgy přehled
Edwin DuBose Heyward
Novela vypráví příběh Porgyho, ochrnutého mrzáka, živícího se žebrotou, do jehož osamělého života vstupuje náhle zkažená a cynická Bess, milenka uprchlého vraha, která si Porgyho vybrala za svého životního druha. Síla příběhu tkví jednak v básnickém vyprávění, jednak v malebnosti obrazů z černošského života.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Porgy. Přihlašte se a napište ho.
Někdy poněkud zdlouhavé, ale brilantní popisy osob, míst, událostí. Pohled do světa "černejch", kam bílí nemůžou. Do světa, který má svá vlastní pravidla. Pěkná kniha.
Na malém prostoru bravurně vykreslené prostředí a životy černošské komunity v Charlestonu. Strhující popis uragánu zaplavujícího město.
Člověk už s jistotou nemohl prohlásit: "To, co dýchám, je vzduch, to, na čem stojím, je zem." Bouře se zmocnila města a vládla si v něm po svém. Věci hmatatelné i nehmatatelné se nerozlučně prolnuly a vířily spolu v šílené mlhovině.
1 000 eknih zdarma ke stažení (4. díl)
30.04.2019
Kniha Porgy v seznamech
Kniha o životě černošshého obyvatelstva jednoho městečka. Popis jednotlivých osob a různých událostí a dějů byly velmi zajímavé. Některé části byly velmi čtivé, jiné o něco méně.