Posel božské lásky přehled

Posel božské lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235417/posel-bozske-lasky-IKJ-235417.jpg 5 3 3

Překlad zásadního díla vynikající osobnosti německé literatury, vzdělané svaté benediktinky z durynského duchovně-kulturního střediska Helfty. Myšlenkový svět Posla je vysoké úrovně, ale přitom je srozumitelný a jasný. Gertruda psala mnoho. Psát pro jiné pro ni bylo oblíbeným skutkem lásky.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posel božské lásky. Přihlašte se a napište ho.

Achillesaželva
27.02.2024 5 z 5

Čtu to znova po 10 letech a nemohu skrývat nadšení!! Dnes to čtu naprosto jinou optikou, než prvně. Je to jednak kvůli větší životní, ale zejména duchovní zkušenosti. Vztah se postupně léty ověřuje, prověřuje a pročišťuje. Posun je ale i v tom, že se člověk neustále vzdělává a k tomu, aby mohl lépe rozumět mystice tohoto "kalibru", je to téměř nezbytné. Velikou pomoc jsem nalezla v poměrně nedávno (2020) vydané knize Blahoslavenství teoložky Luisy Karczubové. Podobnost symbolického jazyka je tak velká, že bych skoro řekla, že kdo má zájem pochopit Gertrudu, měl by současně sáhnout také po knize Blahoslavenství - bude mu perfektním průvodcem a objasní dosti "polopatě" mnoho symbolů (barvy, vůně, pláště, drahé kameny...atd), které Gertruda běžně používá. Určitě vřele doporučuji oba zmíněné tituly. Je to přímo nádhera!!

Kniha Posel božské lásky v seznamech

Autorovy knížky

Gertruda z Helfty