Poselství Luny přehled
Julia Butterfly Hill
Příběh ženy, stromu a boje za záchranu sekvojí. 10. prosince roku 1997 vyšplhala třiadvacetiletá Julia Butterfly Hillová do koruny 55 metrů vysokého stromu v lese Redwood v Kalifornii. Chtěla zabránit zničení stromu i lesa, ve kterém rostl celé tisíciletí. Dala v sázku vlastní život, aby zachránila život lesa, kterému hrozilo bezprostřední nebezpečí. Ze stromu slezla 18. prosince roku 1999. Během dvou let, která na Luně strávila, upoutala svou nenásilnou obranou lesa pozornost celého světa. Na strom vyšplhala jako neznámá aktivistka. Na zem se vrátila jako mezinárodní symbol, inspirace pro tisíce lidí po celém světě. Práce, kterou vykonala jak v době strávené v koruně stromu, tak poté v rámci neutuchajícího úsilí zacelit ránu zející mezi lidmi a přirozeným prostředím, ji opravňuje k tomu, aby se stala dosud nejmladším člověkem uvedeným do Ekologické síně slávy.... celý text
Literatura faktu Ekologie, živ. prostředí Příběhy
Vydáno: 2012 , MalvernOriginální název:
Legacy of Luna, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poselství Luny. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (1)
Země slaví svůj den
22.04.2014
Kniha Poselství Luny v seznamech
zfilmováno stromy autobiografické prvky ochrana životního prostředí environmentalismus energie stromů člověk a příroda dřevorubci hnutí Earth First! podle skutečných událostí
Skoro by si člověk přál vylézt na strom a bojovat s bouří, aby to taky dokázal a pak mohl přiznat jak to bylo těžké. Smutný boj s firemním molochem a lidmi bez páteře. Skvěle napsané.