Posledná noc přehled

Posledná noc
https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67659/posledna-noc-67659.jpg 4 66 66

Na detektivní kancelář Lincolna Perryho a Joea Pritcharda se obrací muž, jehož syn byl nalezen zastřelený ve svém domě a snacha s vnučkou beze stopy zmizely. John Weston nechce uvěřit, že jeho syn Wayne povraždil svou rodinu a sám spáchal sebevraždu, jak tvrdí policie.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Tonight I Said Goodbye, 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posledná noc. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (17)

Radimka
02.07.2023 3 z 5

No nevím, kvalitně napsáno, ale mne to strašně nudilo, snad až na posledních 30 stran. Klasická detektivka, nic výjímečnýho.

Petrasim
26.01.2023 4 z 5

kniha nebyla špatná, ale už bych se k ní asi nevrátila.


Rade
03.01.2021 4 z 5

Ke knize jsem se dostala přes autorovu knihu „Kdo mi jde po krku“, kde mě chytly hlavně vysokohorské prostředí a atmosféra.
Slušná oddechová detektivka ve starém stylu americké drsné školy, asi nejpovedenější je zde duo nestejnorodých sehraných soukromých detektivů Lincoln a Joe, kteří mi - kupodivu - tak trochu připomněli duo padouchů ve shora jmenované, později napsané detektivce.
Pro mě měla kniha nestejnoměrnou úroveň, ke konci už trochu ztrácela dech a příběh se podivně košatil a zvratů už se mi zdálo moc, zvláštní romantická linka se mi zdála nadbytečná. Ale pokračování mám chuť si přečíst, takže ve výsledku hodnotím spíš kladně.
Otřesná anotace (k vydání 2010, Český klub). V detektivce vyzradit jednu z point? Nechápu! Ještě že z anotací čtu – zvlášť u detektivek - jen začátek…
*
„Ani Joe, ani já jsme nepromluvili. Někdy nám to docela jde. Naše týmové mlčení je ještě lepší než naše týmové duchaplnosti.“
*
„Pro člověka, který má za sebou dlouhou zimu v Clevelandu, jsou palmy tím nejvítanějším zjevením na světě.“
Jo, tak tahle věta má absolutní platnost i pro jednu zimomřivou Středoevropanku, která v současné kovidové době může koukat na palmy tak akorát na obrázku…

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Posledná noc v seznamech

v Přečtených84x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených3x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit2x