Posledná vec, čo mi povedal přehled
Laura Dave
Strhujúci príbeh o napätí a rodinnej dráme so ženskými postavami, ktoré postupne odkrývajú jednotlivé vrstvy hádanky. Skôr ako Owen Michaels zmizol, zanechal svojej milovanej žene odkaz: Ochráň ju! Hannah Hall je Owenova druhá manželka, ktorá sa stará o jeho šestnásťročnú dcéru Baily. Vzťah Hannah a Baily nie je práve priateľský. Baily, ktorá v detstve prišla o vlastnú matku, macochu nikdy neprijala. Po zmiznutí Owena sa začnú diať neuveriteľné veci. Môže byť Baily kľúčom k zisteniu Owenovej skutočnej identity?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , Tatran (Bratislava)Originální název:
The Last Thing He Told Me, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posledná vec, čo mi povedal. Přihlašte se a napište ho.
Mně kniha audio moc bavila. Byla jsem zvědavá, proč Owen zmizel a co za tím stálo. Líbilo se mi i jak vše skončilo.
To jako bestseller? To snad ne - název napovídá červenou knihovnu, děj opravdu nic moc, vůbec mě nezaujal, skutečně zdlouhavé, nezáživné.
Ze začátku jsem byla zvědavá, co se z toho vyvine, ale bohužel… četla jsem o mnoho lepší knihy.
Za mě rozhodně ne.
Nejprodávanější knihy (40. týden)
12.10.2022
Zanechal podivný vzkaz a beze stopy zmizel...
16.08.2022
Vládce džinů, Spálené mosty a další knižní novinky (33. týden)
14.08.2022
„Když někoho milujeme, vyrovnáme se s tím. V dobrém i zlém. Neodvracíme se od něho jen kvůli části jeho osobnosti, kterou nechceme vidět. Nedopustíme, aby to, co je na tom člověku špatné, zastínilo to dobré v něm.“
Ocenění knihy (1)
2021 -
Goodreads Choice Awards
(Best Mystery & Thriller)
Kniha Posledná vec, čo mi povedal v seznamech
2022 | Jeho poslední slova |
2016 | Pomsta / Osm set bobulí / Vraždy s monogramem / Cesta z temnoty |
2015 | Posledné vinobranie |
Seznamte se s Hannah, ženou okolo čtyřicítky, která se nedávno vdala. Za muže si vzala Owena, který pracuje v oblasti technologií a má šestnáctiletou dceru. Když u ní jednoho dne zaklepe dvanáctiletá dívka se vzkazem od jejího manžela, ve kterém stojí: “Ochraň ji, život, který doposud znala je u konce.
Abych byla upřímná, úplně bych tuto knihu nepovažovala za thriller. Spíš za takové drama s lehkými prvky thrilleru. Začátek vás snadno vtáhne do děje, jelikož budete spolu s protagonistkou vysláni na misi za hledáním pravdy. Konkrétně pravdy o minulosti jejího manžela a nevlastní dcery. Přes pomalý start je toho mnoho, co vás bude hnát kupředu ve čtení. K tomu dobře slouží flashbacky dodávající potřebné informace k odhalení směru, jímž se bude dění vyvíjet.
Avšak tady ta radost končí. Za zklamání lze považovat druhou část příběhu se samotným zakončením. K pravdě dojdete příliš brzy a máte-li rádi konce, u kterých budete nevěřícně zavírat knihu, k ničemu podobnému v tomto případě nedochází.
Abych to shrnula, jestli hledáte akční čtení, kdy budete s napětím otáček stránku po stránce, poohlédněte se raději jinde. Pokud ale máte chuť si přečíst rodinné drama, které vás zabaví o dlouhém víkendu, mohla by vás kniha určitě bavit.
Komu bych tedy čtení doporučila?
- Zejména fanouškům rodinných dramat a odhalování pravdy.