Poslední dny Romanovců přehled
Luc Mary
Podtitul: Tragédie jednoho panovnického rodu Příběh rodiny posledního ruského cara Mikuláše II. na pozadí bouřlivých událostí dvou ruských revolucí. Čtenář se seznámí s osobou panovníka a jeho nejbližšími, zajímavý výklad mu pomůže pochopit historické souvislosti a příčiny pádu dynastie. Dozví se mnohé i o „divotvůrci“ Grigoriji Rasputinovi a jeho neblahém vlivu na carskou rodinu. Autor se nevyhýbá ani líčení obojetné politiky bolševiků a jejich naprostého nedostatku skrupulí při osnování vraždy carské rodiny. Živý a poutavý jazyk a zároveň informativní styl knihy bezpochyby zaujme i ty čtenáře, kteří se v ruských dějinách počátku 20. století příliš nevyznají. Lze doporučit i jako „historickou detektivku“.... celý text
Literatura naučná Historie
Vydáno: 2010 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Derniers jours des Romanov, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední dny Romanovců. Přihlašte se a napište ho.
Velmi povedená historická odborná kniha podávající základní informace o posledních dnech Romanovců. Určitě ji doporučuji k přečtení, stojí to za to! :)
Kniha Poslední dny Romanovců v seznamech
Pozadí pádu Romanovců je podáno poměrně stručně. Hlavním těžištěm knihy je úzkostlivě pečlivá rekonstrukce posledních dní Romanovců a jejich popravy, která je vylíčena se všemi podrobnostmi, včetně děsivého pohřbívání. Na závěr autor předkládá téměř detektivní příběh o vyšetřování vraždy Romanovců, včetně vyvrácení nejrůznějších legend a spekulací o přežití několika členů carské rodiny. Dobrá kniha.