Poslední dům v ulici přehled

Poslední dům v ulici
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536178/bmid_posledni-dum-v-ulici-6617c58080bcd.jpg 4 52 52

Manžel architektky Kayly Carterové zahynul po tragické nehodě při stavbě vysněného rodinného domu. Zdrcená žena však musí zůstat silná kvůli jejich čtyřleté dcerce. Do novostavby se zdráhá nastěhovat, a když ji od toho zrazuje i podivná žena v červené paruce, která za ní přijde až do kanceláře, málem ji poslechne. Je jasné, že tajemná neznámá má k místu nějaký vztah Jenže Kayla touží zůstat manželovi nablízku. Nakonec se tedy do domu nastěhuje a spřátelí se s novou sousedkou, starší paní Ellie Hockleyovou. Ta má tajemství, která se táhnou už téměř padesát let. Je Ellie na cestě za nápravou křivd minulosti? A skrývá k nim poslední dům v ulici klíč?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Last House on the Street , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední dům v ulici. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

putpuda
18.06.2024 5 z 5

Také se musím přiznat, že ze začátku mě kniha moc nenadchla, bylo to také nemastné neslané. Zhruba v polovině jsem se ale tak začetla, že jsem nemohla přestat. Včera jsem četla tak dlouho, dokud jsem nedočetla a ten konec mě teda dostal....až mi vyhrkly slzy do očí.
Ta část s Kaylou mi přišla spíš tak trochu rušivá, ale jelikož se v příběhu propojuje, tak tam logicky patří...
No musím říct, že jsem myslela, že to bude takové plytké, ale kniha se zařadí mezi moje nej od autorky.
Už se moc těším na další dílko ;)

jeny-v
17.06.2024 5 z 5

Musím se přiznat, že začátek románu mě moc nenadchl, ale o to déle jsem o něm na konci přemýšlela. Dvě dějové linky, jedna z roku 1965 a druhá se odehrává v roce 2010, u kterých se dalo očekávat, že se v závěru protnou. Jenže probíhajícími událostmi v každém období se kniha stávala poutavou, historickou a napínavou. Toto spisovatelčino dílo je jiné, je postavené na tragickém incidentu, kdy Amerika řešila rasovou segregaci a činnost Kukluxklanu. Postava studentky Ellie je silně motivovaná, dokud jí nezkříží cestu láska a ona čelí celé rodině, přátelům Brendě, Gardnerovi i Reedovi. Po smrti manžela se Kayla s dcerou Rainie stěhuje do nového domu v Round Hillu, aniž by tušila, jaká historie se k tomuto místu váže. Opravdu dokáží tyto dvě ženy odhalit zatajený případ starý pětačtyřicet let?


Alena1957
16.06.2024 5 z 5

Opět senzační kniha, moc se mi líbila. Četla jsem všechny knihy spisovatelky a zatim mi nezklamala.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)

31.03.2024


Citáty z knihy (1)

Mohli jsme se bezpečně držet za ruce jedině ve tmě. Milovat jsme se mohli pouze v úkrytu. Možná nás čeká společná budoucnost, ale byla vzdálená a složitá. Najednou se má radost, že jsem s ním, proměnila ve smutek.


Kniha Poslední dům v ulici v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených65x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech1x